ziekenhuis update

Heey,

Dinsdag vertelde ik dat ik donderdag naar het ziekenhuis moest voor mijn voeten. (vandaag dus) Ik zou een update geven hoe het gegaan was. Wat ik beloof doe ik natuurlijk ook. Dus hier de update.

update

Woensdag had ik nog een brief van het ziekenhuis gekregen met de afspraak erin. Ik las de brief door en dacht huh bloedprikken??? De arts had aan de telefoon dinsdag gezegd dat ik niet hoefde te prikken. Nou ja, het zal wel dacht ik. Op de brief stond dat we er een half uur eerder moeten zijn voor het bloedprikken dus dat deden we. Half tien in het ziekenhuis blijkt dat ik niet hoefde te bloedprikken, hadden ze verkeerd in de brief gezet. Dat het bloedprikken niet door ging vond ik zeker ook niet erg want de laatste tijd is dat echt een ramp geweest.

Samen met mijn vader ging ik in de wachtkamer zitten en we waren snel aan de beurt, eerder dan gepland zelfs. Dat is best knap in een ziekenhuis want meestal loopt het uit en moet je lang wachten. Maar wat bleek haar afspraak die ze eigenlijk hiervoor had was er nog niet, dus mochten wij eerst. Totaal niet erg vond ik.

Ik had een verpleegkundige specialist. (Die mogen meer dingen doen dan een verpleegkundige, ze mogen sommige taken van artsen over nemen.) Ze ging eerst een boel vragen stellen en ik had zelf ook een papier mee met al mijn klachten die ik kon vertellen. Door al die vragen te stellen kreeg ze al een beeld van wat het kon zijn. Dinsdag had mijn eigen arts het erover dat misschien mijn bloedvaten vernauwd konden zijn, maar hier dacht de verpleegkundige anders over. De klachten komen niet helemaal overeen voor vernauwde bloedvaten. Zij had het idee dat misschien mijn zenuwen aan het uiteinde van mijn lichaam beschadigd zijn en bij mij dan vooral in mijn voeten. Hier schrok ik erg van.

Vervolgens ging ze aan mijn voeten voelen, ze keek onder andere of ik nog kracht in mijn voeten en handen had en of ik alles goed voelde. Dit was wel het geval al heb ik wel meer kracht in mijn linkervoet dan rechter. Ook keek ze of mijn evenwicht goed was omdat ik ook gewoon hele zere voeten heb en op dit moment niet helemaal goed loop.

evenwicht

Na dit kleine onderzoekje zat zij nog steeds te denken aan de zenuwen. Maar zij mag dit niet zomaar beslissen dus ze haalde mijn eigen arts er nog bij. Hij ging ook naar mijn voeten kijken en was het nog niet helemaal met haar eens. Ze gingen allemaal dingen overleggen en gebruikte veel moeilijk woorden enz dus ik volgde het al even niet meer. Uiteindelijk hebben ze besloten dat het een goed idee is dat ik naar een Neuroloog ga. (Dit is iemand die nog meer verstand heeft van zenuwen.)

Ook hadden ze twee medicijnen in gedachten die ze me nu al konden geven. Één medicijn dat je bloeddruk wat verlaagd zodat als de bloedvaten wat vernauwt zijn ze weer open kunnen gaan en een medicijn voor de zenuwen. Maar je kunt ze niet tegelijk geven want als het werkt weet je niet welke werkt en als je bijwerkingen hebt weet je ook niet van welke het komt. Uiteindelijk hebben ze besloten dat ik eerst het medicijn moet nemen dat mijn bloeddruk wat verlaagd.

Maandag heb ik een belafspraak met de verpleegkundige specialist. Dan kijken we of dit medicijn aanslaat of niet en kijken we hoe het verder gaat. Dan kan ze waarschijnlijk ook meer vertellen wanneer ik naar de neuroloog moet. Ze ging proberen te regelen dat dat volgende week al heen kan.

Ik hoop dat dit medicijn meteen gaat aanslaan en dat het gewoon aan mijn bloedvaten ligt want daar is wat tegen te doen. Als toch de zenuwen beschadigd zijn is er een kans dat het weer beter word maar dat duurt heel lang maar de kans bestaat ook dat het niet meer hersteld kan worden, maar hoe dat allemaal zit weet ik ook nog niet precies en dat is misschien voor nu maar even goed.

hartje

Liefs Nathalie

17 gedachtes over “ziekenhuis update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s