Citroenkoekjes

Heey,

Vorige week heb ik voor het eerst citroenkoekjes gemaakt. Toen ze in de oven zaten en ik ruikte ze wist ik niet of ik dit wel lekker ging vinden, want ik zou eerlijk zijn ik vond het echt stinken. Maar wat ik zelf bak wil ik natuurlijk wel proeven en ik kan zeggen dat ze lekker zijn. Vandaag vertel ik jullie hoe ik ze gemaakt heb.

wpid-20141019_175118.jpg

wpid-20141019_153716.jpg

Wat heb je nodig???
❤ 125 gram boter op kamertemperatuur
❤ 125 gram witte basterdsuiker
❤ 2 eidooiers
❤ 2 theelepels fijn geraspte citroenschil
❤ 155 gram bloem
❤ 110 gram grof maïsmeel
❤ poedersuiker

wpid-20141019_153759.jpg

Ik begin met de oven voor te verwarmen op 160 graden. Vervolgens pak ik de bakplaat en leg ik hier bakpapier op.

wpid-20141019_153842.jpg

De boter en suiker doe ik in een kom en dat mix ik eerst tot een wat romig mengsel.

wpid-20141019_153945.jpg

Nu gooi ik de eidooiers, citroenrasp, bloem en het maïsmeel erdoor heen en mix ik dit tot er een deeg ontstaat.

wpid-20141019_154036.jpg

Ik maakte vier bollen ervan.

wpid-20141019_154116.jpg

wpid-20141019_154316.jpg

Ik koos ervoor om sterren te maken. Het deeg plakte niet zo goed aan elkaar dus ik moest het wat vaker opnieuw platrollen. (Gelukkig had ik al vier bollen gemaakt en niet één grote.)

wpid-20141019_154359.jpg

wpid-20141019_154439.jpg

De sterren liggen op de bakplaat en gaan de oven in voor 20 minuten.

wpid-20141019_154511.jpg

Laat ze even goed afkoelen en daarna kun je ze bestrooien met poedersuiker.

wpid-20141019_154546.jpg

Heb jij al eens citroenkoekjes gehad??? Wat vond je ervan???

hartje

Liefs Nathalie

14 gedachtes over “Citroenkoekjes

Plaats een reactie