Neurologische onderzoeken

Hallo,

Vandaag was het de dag dat ik weer naar het ziekenhuis moest. Eindelijk kreeg ik de onderzoeken waarmee ze kunnen kijken welke zenuwen beschadigd zijn en hoe erg het is. Ik had al brieven thuis gekregen wat voor onderzoeken ze gingen doen, dit leek me geen pretje.

Eerste onderzoek:
Ik begon met de voorbereiding van het EMG onderzoek. Hiervoor moest ik met mijn handen en voeten in een grote bak met warm water. Het water was erg warm mijn benen tintelde ervan en waren helemaal rood. Vervolgens moest ik weer naar een andere kamertje toe. Er werden soort van stickers op mij geplakt en daar maakten ze draden aan vast. Een apparaat hield de arts tegen mij aan waardoor ik schokjes kreeg. Hierdoor kunnen ze de zenuwen meten. Dit deden ze bij mijn armen en benen en ik vond het niet fijn. Je hand of been gaat er rare bewegingen van maken. Ik was blij toen het voorbij was want hier zag ik erg tegen op.

emg
Met dat apparaat gaven ze de schokjes!!!

Tweede onderzoek:
Naar het EMG onderzoek moesten we weer in de wachtkamer gaan zitten. Na een tijdje te wachten werd ik opgeroepen voor het QST onderzoek. Hierbij kreeg ik een blokje in mijn hand en in mijn ander hand een soort pen. Eerst moest ik aangeven als ik het blokje voelde veranderen van temperatuur, door op de pen te drukken. Na dat twintig keer gedaan te hebben werd het blokje warm maar mocht ik pas op de pen drukken als het te veel pijn deed. Dit zelfde werd ook bij mijn voeten gedaan.

Deze twee onderzoeken worden met elkaar vergeleken en als het goed is krijg ik deze week of volgende week de uitslag en hoop ik eindelijk meer te weten wat er nu precies beschadigd is. Het blijft nog wel even spannend. Als ik meer weet krijgen jullie het zeker snel te horen.

Dit was weer even een kleine ziekenhuisupdate!!!

hartje

Liefs Nathalie

28 gedachtes over “Neurologische onderzoeken

  1. Tjonge, ik kan mij goed voorstellen dat je hier tegen opgezien hebt, wat ben je toch een kanjer van een vrouw…Ik hoop zo dat er nu iets meer duidelijkheid gaat komen na deze onderzoeken…ik duim voor je…groetjes Petra

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ken je niet persoonlijk maar ik wil toch even kwijt dat ik je echt een heel sterk persoon vind! Het lijkt me geen pretje om deze onderzoeken te moeten ondergaan, maar je doet het toch maar! Ooh ik hoop echt voor je dat je uitslagen goed zijn en dat je snel van die pijn af bent!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s