Cursus nagelstyling

Hooi,

Als je mijn blog al eventjes volgt weet je dat ik ziek ben geweest (ziekte van hodgkin) en daardoor mijn zenuwen zijn beschadigd in beide voeten. Dit is erg vervelend, want ik heb hier veel last van en ben erg beperkt. Ik mag door de medicijnen niet autorijden (niet dat dat nu lukt met mijn voeten) verder kan ik ook niet werken (ik heb een bijbaantje) of naar school. Je kunt je vast wel bedenken dat ik bijna elke dag thuis zit.

Op het moment dat je te horen krijgt dat je schoon bent ben je blij, heel erg blij. Ik was zo opgelucht. Veel mensen denken dat het daarna klaar is, maar dit is niet zo. Volgens mij komt het verwerken naar de tijd pas. Tijdens het ziek zijn ben je alleen maar bezig met beter worden. (Chemo erin langzaam weer wat herstellen en volgende chemo erin.) Je hebt haast geen tijd om over dingen naar te denken. Dus als je beter bent komt het verwerken pas.

taart
Toen we de goeie uitslag te horen kregen moest dat wel gevierd worden:D

Doordat ik altijd thuis zit en ook aardig wat last van mijn voeten heb ben ik ook veel aan het denken. Angsten komen naar boven, bang om weer ziek te worden of dat het al terug is. Bij een klein krampje in mijn buik denk ik al het ergste. Ik probeer het niet te doen maar je kunt het niet zomaar uit zetten. Als je dit aan andere mensen verteld zeggen ze ”dat moet je ook niet doen.” Ik heb geen knopje dat ik het zo even uit kan zetten. Ik heb het hier regelmatig met mijn moeder over als het misschien toch niet verstandig is om met een psycholoog er over te praten.

nagelstyling
Bron

Diezelfde week kwam de huisarts ook langs om te kijken hoe het met mij ging. We vroegen hoe zij erover dacht om met een psycholoog te gaan praten. De huisarts vond dit nog wat te vroeg en vertelde dat zij dacht dat de beste oplossing was afleiding.

Nu kom ik eindelijk bij het belangrijke wat ik jullie wou vertellen, ik ga een thuiscursus nagelstyling doen!!! De afgelopen weken heb ik zitten rondkijken wat ik wou doen en waar. Ik ga dus een thuiscursus nagelstyling bij de NHA doen. Er zit één praktijkdag bij.

nagelstyling 2
Bron

Natuurlijk leer je het veel beter als je meer praktijkdagen hebt, maar dat lukt voor mij nu nog niet. Gisteren heb ik me ingeschreven dus ik ben benieuwd wat ik volgende week ga ontvangen en heb er veel zin in!!!

Volgende week krijg ik als het goed is ook mijn pakket binnen. Vinden jullie het leuk om die te zien als ik die binnen heb???

hartje

Liefs Nathalie

Advertenties

20 gedachtes over “Cursus nagelstyling

 1. Wat gaaf dat je een cursus nagelstyling gaat doen! Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan, want ik wil later ook nog graag een thuiscursus/studie doen, gewoon omdat het mij leuk lijkt om dan over een onderwerp dat ik erg leuk vind bij te leren :) Ik kan me trouwens wel voorstellen dat je de afleiding wel kan gebruiken nu je gedwongen thuis moet zitten; ik zou vooral op momenten dat ik alleen zou zijn ook echt gaan tobben en bang worden. Hopelijk wordt de cursus erg leuk! :)

  Liked by 1 persoon

 2. Wat super! Ik ben blij voor je meid. Leuk dat je de cursus gaat doen. Ik ben blij dat je schoon bent en dat je wat gaat doen dat je leuk vindt. :) is belangrijk na een moeilijke en onzekere tijd! Gaat het trouwens al beter met je voeten?

  Liked by 1 persoon

 3. Wat goed dat je een cursus gaat doen! Toch een beetje afleiding tijdens alle narigheid! Ik wil heel graag tegen je zeggen dat alles goed komt, en je je geen zorgen moet maken, maar helaas weet ik dat, dat bij dit soort ziektes niet zo makkelijk gaat. Wel hoop ik met je mee dat je schoon blijft en dat je straks niet meer bij elk pijntje bang bent X!

  Liked by 1 persoon

 4. Dat klinkt erg leuk! Creatief bezig zijn is ook gewoon heerlijk :) Mocht je nou toch nog met een psycholoog willen praten, gewoon nog een keer aangeven bij de huisarts hoor! Ik heb zelf ervaren dat het echt heel goed kan helpen en ik vind eigenlijk niet dat iemand je daarvan zou moeten weerhouden. Liefs, Rosa

  Liked by 1 persoon

 5. Wat leuk dat je dat gaat doen. Ik hoop dat het je veel afleiding gaat geven! Heerlijk met nagels fröbelen. Ik ben benieuwd naar je creaties straks! Hopelijk gaat het ook snel wat beter met je. Ik kan me er niets bij voorstellen, maar het is super eng om zoveel mee te moeten maken.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s