Bloedvaten onderzoek

Hooi,

Vandaag was eindelijk de dag van het bloedvaten onderzoek. Ik zag er best wel tegen op maar nu ik het gehad heb kan ik wel zeggen dat het mee viel. In dit artikel ga ik jullie vertellen welke onderzoeken ik allemaal gehad heb vandaag.

Vier onderzoeken heb ik gehad vandaag. Drie stelden niet zoveel voor maar de laatste was wel het minst fijn. Het eerste onderzoek was erg vaag. De onderzoeker had een apparaat bij haar waar ik drie keer mijn arm op moest leggen waardoor ze de eiwit in mijn huid kon meten vervolgens gebeurde dit ook bij mijn andere arm. Bij het volgende onderzoek gingen ze mijn middelvinger en ringvinger onder een microscoop bekijken. Dit zijn alweer twee onderzoeken die ik vandaag heb gehad die echt niks voorstelde.

Het volgende onderzoek was een echo van mijn slagader in de  hals en liezen. Ze maakten  kleine filmpjes hiervan die ze later weer terug kan bekijken. Na deze drie onderzoeken kwam het laatste onderzoek waar wel iets meer tijd overheen ging dan de andere drie kleine onderzoekjes.

wpid-img-20150304-wa0001.jpg

Ik kreeg voor het onderzoek begon drie stickers op mijn lichaam geplakt voor de meting van mijn hart. Vervolgens had ze vijf kleine blokjes die ze aan al de vijf mijn tenen vast zette met tape. (Met deze blokjes konden ze mijn bloedvaten meten.) Mijn rechtervoet waar de blokjes aan vast zaten ging in een bak met water. Mijn voet was erg koud en de temperatuur van het water was 34 graden en dat deed gewoon pijn aan mijn voeten. Na vier minuten in het water met mijn voet te hebben gezeten ging de onderzoeker ijsblokjes erin gooien waardoor de temperatuur daalt van het water. Dan was het weer vier minuten wachten en vervolgens gingen er weer ijsblokjes in en zo ga je maar door. Eerst was het niet zo erg maar na een tijdje begon het steeds meer pijn te doen. De bedoeling van dit onderzoek is dat ze kijken wanneer er geen bloed meer door de bloedvaten van mijn tenen stroomt. Ze willen weten bij welke temperatuur dit is maar ook hoelang het duurt voordat de bloedvaten weer open gaan. Bij 15 graden mocht ik mijn voet eruit halen en maakte ze mijn voet even droog vervolgens moest ik nog tien minuten rustig met mijn voet blijven liggen. Je kon zien dat mijn tenen wat blauwig waren. Toen de tien minuten voorbij waren was het onderzoek klaar. Mijn voet was nog erg koud maar ik was blij dat het voorbij was.

Jammer genoeg liet ze niks los van wat ze zag op de beelden. De uitslag krijg ik donderdag 12 maart pas dus dat is nog even een week wachten.

hartje

Liefs Nathalie

16 gedachtes over “Bloedvaten onderzoek

 1. Tjeet, Ik wist helemaalniet dat zulke onderzoeken bestonden….wat vervelend dat ze niets losliet… een week wachten op de uitslag kan lang duren, weet ik uit eigen ervaing…ik duim voor je meis…xx

  Geliked door 1 persoon

 2. Vind het toch altijd maar naar om te lezen zulke verhalen 😦 gelukkig stelde de drie eerste onderzoekjes niet zo veel voor!! En natuurlijk jammer dat je nog zo lang moet wachten op je uitslag… Duim voor je dat het een positieve uitslag is !! X

  Geliked door 1 persoon

 3. Balen dat je nog even moet wachten totdat je antwoord / uitslag hoort!!!
  Ik heb nog nooit iets van zon onderzoek met ijsblokjes etc gehoord btw..

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een onderzoek zeg! jeetje!
  Inderdaad zo jammer, dat je dan weer moet wachten op de uitslag, ben benieuwd wat er voor jou uit te voorschijn gaat komen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Getsie, niks voor mij zulke onderzoekjes! Ik kan heel slecht tegen dingen met bloed(vaten) en hart dingen! Gelukkig krijg je de uitslag nu wel bijna! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s