Hoe is de operatie gegaan???

Hooi,

In mijn vorige artikel wensten veel van jullie mij succes voor de operatie, Ook waren er al een aantal die vroegen hoe het gegaan was. Zo leuk om al die reacties te lezen, dat doet me altijd erg goed. De operatie was eergisteren, vandaag vertel ik jullie er meer over.

In een dik jaar tijd ben ik nu al drie keer geopereerd. Alle keren moest het onder gehele narcose. Ben jij wel eens een keer geopereerd en komt jou dit dan ook bekend voor??? Je ligt op de O.K. en alles is klaar voor de operatie. Je infuus zit erin en ze hebben besproken hoe ze de operatie gaan doen. Dan komt het moment van de narcose. Ze vertellen je dat het gaat gebeuren en je krijgt een kapje over je mond voor extra zuurstof. Dan komt het moment dat je denkt ”ik word niet moe en val niet in slaap.” Het rare is dan dat je daarna wakker word en de operatie al klaar is. Zo raar eigenlijk als je erover nadenkt. Ik heb dit dus altijd. Altijd het idee dat ik niet in slaap val maar vervolgens word ik wakker en is het al gebeurd.

P1000112
Wat een heerlijk weer vandaag!!!

Ik mocht diezelfde dag weer naar huis, dit had ik totaal niet verwacht. De vorige keer dat ik geopereerd werd was mijn bloeddruk te laag en moest ik blijven. Dit was nog maar twee maanden geleden. Hierdoor had ik echt verwacht dat ik nu ook wel een nachtje moest blijven.

Gisteren had ik erg veel pijn. Ze hebben de port-a-cath geplaatst en een stuk klier verwijderend. Je lichaam moet er natuurlijk aan wennen dat er iets in je lichaam zit wat er niet in hoort te zitten. Ook had ik erg veel last van mijn spieren. Slapen gaat ook erg slecht want ik kan totaal niet lekker liggen. Ik heb nu al twee nachten op mijn rug moeten slapen. Vanochtend heb ik weer heel even op mijn zij gelegen en dat ging goed!!! Dus ik denk dat het vannacht wel weer iets beter gaat.

Vanavond mag ik weer douchen voor het eerst en mogen de grote pleisters eraf. Best wel spannend maar ook wel fijn. Want ik heb nog allemaal jodium op mijn lijf zitten en lijk op die plekken net een biggetje zo roze is het.

P1000116
De pleisters die er vanavond af mogen.

Vandaag gaat het met de wonden wel wat beter. Ik denk dat mijn lichaam ook al wat meer went aan de port-a-cath. Wel was ik vanochtend erg misselijk en had ik buikpijn. Gelukkig gaat het nu wat beter.

Voor nu zit ik even heerlijk in de tuin samen met mijn broertje met mijn laptop om dit te typen. Ik hoop dat ik snel weer opknap om weer wat meer te kunnen bloggen. Maandag 15 juni moet ik weer naar mijn arts toe om te horen of de operatie nu wel goed gelukt is. Erg spannend!!!

hartje

Liefs Nathalie

27 gedachtes over “Hoe is de operatie gegaan???

 1. Hoi kanjer ! Je hebt het weer doorstaan . Ben heel trots op jouw , tis niet altijd even makkelijk . Dat gevoel , van niet in slaap komen met narcose , heb ik ook altijd . Meen ook dat ik wakker wordt tijdens operatie . Zou zeggen , doe rustig aan en dat je maar weer snel op de been bent . Heel veel liefs en een dikke knuf , Anja

  Geliked door 1 persoon

 2. Hey meid, gelukkig dat alles goed is gegaan! Ik heb echter de narcoses altijd anders ervaren! Ik voelde dat mijn arm warm werd of jeukte en dan voelde ik me moe worden en dan probeerde ik er tegen te vechten ;P ik heb dus totaal het tegenover gestelde 😛 hahaha! Rustig aan verder! En geniet nog maar even heerlijk van het mooie weer! Gelukkig blijft het redelijk goed de komende dagen! 😀

  Geliked door 1 persoon

   • Haha zeker! Gelukkig heb ik het niet als naar ervaren! Wel was er een keertje kwam ik terug uit een onderzoek, ook onder gehele narcoze, en ik word terug gebracht naar mijn kamer.. Mijn moeder wachtte uiteraard op me tot ik klaar was, en ze ziet mij telkens zwaaien. Dus zij dacht dat ik al wakker was, maar ik was gewoon nog in een diepe slaap alleen heel actief, dat zal er behoorlijk grappig uit gezien hebben, zeker omdat mijn moeder ging “terug” zwaaien, hahaha

    Geliked door 1 persoon

   • Haha dat lijkt me echt een heel grappig gezicht!!.. Ze zeiden eergisteren tegen mij dat ik heel erg aan het bibberen was maar toen ik wakker werd had ik het helemaal niet koud!

    Geliked door 1 persoon

 3. Wat fijn om te horen dat het allemaal goed is gegaan, probeer maar een beetje rust te vinden om te herstellen van deze operatie, ook van het zonlicht en de warmere temperaturen, daar knap je vaak wel wat sneller van op( alleen slapen met die warmte, dat is meestal minder fijn) Zelf ben ik een aantal malen geopereerd en meestal kan ik mij alleen nog herinneren dat ik op de OK aan het praten was met het operatie personeel vlak voor de operatie, en ik al op de tafel lag….meer eigenlijk niet!…heel vreemd is dat eigenlijk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Heeey meis!

  Op zich wel fijn dat je er niet zoveel van merkt van het onder narcose gaan! Fijn dat het verder goed gegaan is en dat je direct naar huis mocht. Komende dagen maar lekker rusten en bijkomen, genieten van het weer, lekkere ijsjes eten enzo! Ik steun je, en hopen dat de operatie dit keer wel goed gelukt is, maar daar ga ik wel vanuit!

  Sterkte (f)

  Geliked door 1 persoon

 5. Fijn dat je meteen naar huis mocht, toch prettiger dan in een ziekenhuis blijven! Hopelijk is de operatie geslaagd. Ik ben 1 x onder narcose en vond het niet prettig. Dat gevoel dat je in slaap valt en ze daarna in je gaan snijden, eng! Nee, ik hoef hopelijk nooit meer geopereerd worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Leuk dat je er even een blogje over schrijft. Ik hoop dat je niet teveel last had van de hitte, lijkt me nog vervelender als je je al niet zo lekker voelt. Hopelijk gaat de pijn snel weg 🙂 Oh en ik ben nog nooit onder narcose geweest, om eerlijk te zijn heb ik daar best schrik voor omdat alles zo buiten jou om gebeurt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik ben nog nooit onder narcose geweest, maar ik kan me het gevoel wel voorstellen. Ik zou het heel eng vinden. Ik vind je zo ontzettend sterk, zeker om het ook zo met ons te delen! Ik hoop dat de misselijkheid snel weggaat en dat je 15 juni supergoed nieuws mag ontvangen!

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat fijn om te lezen! Doe rustig aan meid en rust goed uit. 💕 Een narcose is zo raar vorig jaar ook meegemaakt. Ik had toen zoveel pijn van m’n blindedarm ontsteking dat t mij niks meer kon schelen ik wilde geopereerd worden. Bang was ik niet. Zou wel anders zijn als je er echt een datum voor hebt geprikt. Nou meis doe rustig aan. En hopelijk slaap je gauw weer wat fijner 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Super dat het goed met je gaat! Veel beterschap en hopelijk krijg je alleen nog maar positief nieuws te horen. Ik duim alvast voor je 🙂

  Geliked door 1 persoon

 10. Heeel mooi om te lezen!! Fijn ook dat je diezelfde dag weer naar huis mocht 🙂 De afgelopen 15 jaar heb ik niet in het ziekenhuis gelegen, dus ik weet vrij weinig van operaties (en de bij behorende narcose af). Heel veel respect voor jou Nathalie!

  Geliked door 1 persoon

 11. Wat fijn dat je een up-date geeft en dat alles wel oké is gegaan. Ik ben (gelukkig) nog nooit onder narcose geweest (even afkloppen), maar heel fijn lijkt mij het niet nee…

  Geliked door 1 persoon

 12. Wat fijn dat het goed is gegaan! Hopelijk is de operatie nu wel geslaagd. En ja, herkenbaar dat van de narcose! Ik moest anderhalf jaar geleden mijn keelamandelen laten verwijderen en ik lag daar zo een beetje grapjes te maken met die mensen die me gingen opereren. En ik dacht nog: hé, er gebeurt niks en opeens werd ik wakker. Je hebt dan totaal geen besef van tijd. Zo apart!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s