Dot & Do

Hooi,

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. 3D kaarten maken is iets wat ik al van kinds af aan doe. Het is leuk en ook ontspannend om te doen. Zet een filmpje aan en ga lekker bezig. Toch deed ik het de laatste jaren vrij weinig. Rond kerst maakte ik nog een paar kaarten maar dat was het dan ook. Met Hemelvaartsdag ben ik samen met mijn moeder naar de markt geweest. Er stond een leuk kraampje met 3D kaarten. Mijn ogen vielen op de Dot & Do ”wat is dat???”. Het lijkt erop dat je een 3D kaart moet maken maar dan toch wat anders. De vrouw achter de kraam vertelde dat je met kleine stickertjes werkt en daarna een 3D figuurtje erop plakt. Ik kocht één pakje, waaruit ik drie kaarten kon maken en wat is het leuk!!! Ondertussen heb ik al meer kaarten gemaakt. In een hobbywinkel bij mij in de buurt heb ik meer Dot & Do gevonden. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je een kaart kunt maken.

P1000186

Dit zijn een aantal kaarten die al af zijn. Zo hebben jullie een idee wat we zo gaan maken.

P1000124

Wat heb je nodig?:
– De juiste stickervellen
– Een 3D plaatje. (Vandaag gaan we voor dit schattige uiltje)
– Voorbeeldje waar je de stickers op moet plakken
– Gekleurd karton waar je de kaart opplakt

P1000136

Welke tools heb je nodig?:
– Schaartje
– Prikpen
– Lijm (Ik gebruik een lijmspray)
– 3D foam

P1000141

Nu we alle spullen hebben kunnen we beginnen. Pak de verschillende stickervellen en trek de buitenste rand erom weg. De stickers die je kunt gebruiken blijven op het vel zitten. Doe dit wel voorzichtig want je kunt ook stickers mee trekken.

P1000147

Vouw het gekleurde karton dubbel zodat het een kaart word en plak het voorbeeldje voor de sticker erop. Ik gebruik dan het liefst de lijmspray omdat je die gelijk kan verdelen. Zo krijg je niet van die bobbeltjes in je kaart.

P1000151

We zijn al zo ver.

P1000155

Nu is het tijd voor het leukste gedeelte van de kaart maken. We gaan bezig met de stickers!!! Met de prikpen pak je een sticker die je nodig hebt. We werken met een prikpen omdat je hier heel precies mee kan werken. Als je het stickertje op je prikpen hebt gaan we naar de kaart.

P1000157

Nu plak je het stickertje op de goede plek. Het lijkt heel gemakkelijk maar soms heb je ook hele kleine stickertjes die je op moet plakken. Maar dit maakt het juist leuk.

P1000161

Hier heb ik het blauwe hartje klaar, nu de rest nog.

P1000165

Alle stickers zitten erop.

P1000172

Vervolgens gaan we het 3D plaatje uitknippen. Hier heb ik alles tegelijk uitgeknipt.

P1000180

Ik plak het uiltje met de lijmspray op de kaart. Daarna pak ik de 3D foam en plak ik de andere stukjes erop. Wat een schattig uiltje!!! ❤

P1000175

De kaart is nu helemaal af. Het is echt heel verslavend en leuk om te doen.

Kende jij Dot & Do al??? en maak jij wel eens een 3D kaart???

hartje

Liefs Nathalie

28 gedachtes over “Dot & Do

  1. wauw wat een super leuk idee!!! Leuk voorbeeld met die schattige uiltjes!! En ik maak nooit kaarten … haha is niet voor mij weggelegd! 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooi gemaakt is een leuke techniek ga ik zeker óók eens doen .
    Denk dat mijn zus Hilly dit vast ook wel heeft ze heeft zoveel spullen om 3D kaarten te maken dat we nog niet alles gezien hebben.
    Wij zussen Braad gaan iedere woensdag en vrijdag avond bij haar knutselen is altijd wel gezellig samen.
    Veel knutsel plezier
    Groetjes Willy

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie