Uitslag operatie

Hooi,

Gisteren was het eindelijk de dag dat ik de uitslag zou krijgen van de operatie. Natuurlijk zouden we het niet alleen over de operatie hebben maar ook over hoe nu verder.

We hadden de afspraak pas om kwart over twee dus dat betekende dat we ook pas ’s middags weg hoefden. Ik ging samen met mijn moeder en we gingen met de taxi. We waren zoals bijna altijd ruim op tijd in het ziekenhuis en dan begint het wachten. Volgens mij als je in het ziekenhuis bent ben je soms langer aan het wachten dan dat je bezig bent. Het was wel grappig want we raakte met mensen aan de praat die dezelfde arts als mij hadden. Dus die vrouw vroeg aan mij ‘Hoe laat heb jij je afspraak?’ Dus ik vertelde haar dat ik kwart over twee een afspraak had, vervolgens vertelde zij dat ze dan ook een afspraak had. Ik pakte mijn afspraakbrief om te kijken als ik toch niet een andere tijd op het papier had staan maar nee het stond er echt. Hier hebben we wel even hard om moeten lachen.

Tijdens het wachten in de wachtkamer begint de spanning snel toe te nemen en gaan gedachtes door je hoofd heen. Wat als de operatie weer mislukt is of wat als het toch heel wat anders blijkt te zijn, iets veel ergers. Je probeert dit soort dingen niet te denken maar je houd het eigenlijk niet tegen. Vooral omdat je heel de tijd aan het wachten bent. Ik denk dat het spreekuur ongeveer drie kwartier uitliep maar toen was ik eindelijk aan de beurt.

Ik liep de spreekkamer in en gelukkig vertelde mijn arts meteen dat ze nu een goed slecht stukje klier hebben gevonden. Nu zou ik eindelijk met de chemo’s kunnen beginnen omdat ze een stukje Hodgkin hebben gevonden in de klier. (Dit is de vorige twee keer mis gegaan en ze hebben zo’n slecht stukje klier nodig voor dat je mag beginnen met de chemo’s.) Wat een opluchting was het. Best raar als je erover nadenkt want je voelt je op dat moment een soort van blijheid terwijl je eigenlijk de bevestiging krijgt dat je ziek bent. Ze wisten het natuurlijk al voor 99 procent zeker maar nu is het 100 procent. Het word je op dat moment wel even gezegd. Maar op dat moment was ik heel erg opgelucht want ik kan nu eindelijk gaan beginnen met de chemo.

Mijn eerste vraag was dan ook ‘wanneer kan ik beginnen???’ Gelukkig hoef ik niet meer zo lang te wachten, als het goed is kan ik begin volgende week beginnen met de chemo. Misschien kom ik nog in een studie groep terecht maar dit is nog niet zeker of dat kan. Mijn arts wil dit wel graag maar er moet eerst overlegt worden als er plek is. Anders krijg ik een andere chemo.  Ik weet zelf wel al een beetje hoe dit gaat verlopen maar hier wil ik jullie meer over vertellen als ik zelf ook goed weet welk chemo’s ik krijg. Wat ik wel al kan vertellen is dat ik een aantal nachten in het ziekenhuis moet blijven en ook meerdere dagen chemo’s achter elkaar krijg. (Maar oké hier vertel ik later meer over.)

Ik hoop dat jullie het nog een beetje snappen!!! Deze week moet ik nog een keer door de PET CT scan heen en ik heb nog een afspraak bij een andere arts. Ik zie erg tegen volgende week op omdat ik vorig jaar ook al chemo’s heb gehad weet ik nu wel wat ik een beetje kan verwachten. Deze chemo is zwaarder dan vorig jaar dit maakt mij wel een beetje bang. Hopelijk krijg ik snel te horen welke chemo ik krijg zodat ik ook weet waar ik aan toe ben.

Zoals ik net al zei hoop ik echt dat jullie het een beetje snappen. Ik ben ook bang dat dit een heel rommelig artikel is. Maar snappen jullie iets niet of hebben jullie vragen stel ze gewoon, ik hoop dat ik ze allemaal kan beantwoorden.

hartje

Liefs Nathalie

44 gedachtes over “Uitslag operatie

 1. Dubbel nieuws, maar ik kan me voorstellen dat het een opluchting is om eindelijk aan de kuur te mogen beginnen. En ik vind het altijd zo irritant in ziekenhuizen dat ze dubbele afspraken plannen. Ik moest voorheen vrij regelmatig naar een arts in het ziekenhuis in Rotterdam en dan zat ik gerust twee tot drie uur in de wachtkamer nádat mijn afgesproken tijd al verstreken was. Eerlijk waar, ik heb daar nog nooit een afspraak gehad op mijn afgesproken tijd of binnen half uur erna. X

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind het altijd heel moeilijk om te bedenken wat je moet typen zonder “lullig” te klinken ofzo. Dus ik ga eerlijk wezen! Ik ben blij dat ze nu 100% met zekerheid hebben kunnen zien dat het hodgkin, nu weet je in iedergeval wat de volgende stappen gaan worden om je verder te helpen!! Hoe sneller ze er achter zijn des te meer kans op herstel?? (tenminste dat hoop ik!!)

  Ik heb ook een vraag, als je het niet erg vind!! Zit de hodgkin in 1 klier, door het hele lichaam?
  Ik wens je uiteraard HEEEEL VEEEEL sterkte toe!! En ik hoop dat je niet zo ziek word van de chemo.

  ps. Ik bedoel niets negatief of wat dan ook!! Vind juist heel goed en knap hoe jij er mee om gaat en hoe je erover kan schrijven!

  Geliked door 1 persoon

  • Je hebt helemaal niks “lulligs” getypt.. Ik vind het juist fijn als mensen gewoon eerlijk uit hunzelf wat typen:) de vorige scan die ik gehad heb is alweer van zes weken geleden maar toen waren het maar twee opgezette klieren.. Maar de kans bestaat dat het er nu al weer meer zijn.. Vorig jaar zat het wel veel verder door me lichaam.. Toen heeft de Arts niet eens gezegd hoeveel het er waren.. En dankjewel voor je lieve eerlijke reactie! 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. Lieve,Nathalie,met het lezen van je blog, geef je weer duidelijk de positiviteit aan,wat ik enorm bewonder in jou,wij wensen je met de aankomende chemo,s veel sterkte en kracht om deze ziekte te kunnen overwinnen.heel veel liefs van de schippers uit tuk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is helemaal geen rommelig artikeltje geworden. ik vind het knap dat je over zo een heftige tijd kan schrijven. Ik wens je suuuper veel sterkte en ik hoop dat je snel te horen krijgt wat voor chemo je krijgt!

  Geliked door 1 persoon

 5. Het is helemaal geen rommelig artikeltje geworden, maar gewoon duidelijk! Ik vind het fijn voor je dat je nu de zekerheid hebt en behandeld wordt, alhoewel het absoluut niet leuk is natuurlijk! Zo moeilijk is zo’n dubbel gevoel! Ik wens je heel veel sterkte

  Geliked door 1 persoon

 6. Tjonge, nu is er echt duidelijkheid, en dat is inderdaad best wel dubbel….ik hoop maar voor je dat de chemo dadelijk toch een beetje meevalt voor je, zeker als je weet dat hij zwaarder is dan de vorige kuren…je artikel is heel duidelijk en ik denk dat het een goed plan is om als er meer duidelijkheid is over de chemo die je gaat krijgen, gaat schrijven, …..je kunt het heel goed en duidelijk uitleggen allemaal..groetjes petra

  Geliked door 1 persoon

 7. Sterkte lieve Nathalie! Ik hoop dat je weer helemaal gezond en beter wordt! Heel erg veel sterkte en succes de komende tijd. ♥
  Liefs Marjoleine

  Geliked door 1 persoon

 8. Nathalie,
  we kennen elkaar niet goed. Ik woon ook in Willemsoord, maar we spreken elkaar eigenlijk niet. Toch leef ik met jou en je familie mee. Via anderen hoor ik over jou. Nu ik jouw eigen verhaal ‘toevallig’ tegen kom op facebook, wil ik toch graag reageren. Wat benader jij het positief en wat klink je als een sterke vrouw. Respect. Ik wil je heel veel sterkte wensen voor de komende tijd en natuurlijk ook daarna. Jij samen met je vrienden en familie.
  Karin

  Geliked door 1 persoon

 9. Je artikel is mij helemaal duidelijk hoor. Wat heftig allemaal weer zeg en heel knap hoe je er zo relativerend over kunt vertellen. Ik vind het echt fijn dat je nu eindelijk kunt gaan vechten tegen de hodgekin. In dat opzicht snap ik je opluchting heel erg goed. Heel veel sterkte meis!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Het is helemaal geen rommelig artikel geworden, net heel duidelijk. Goed dat je nu bevestiging hebt gekregen zodat ze je snel kunnen behandelen en verder helpen. Ik wens je super veel sterkte!!

  Geliked door 1 persoon

 11. Hoi Nathalie , je artikel is niet rommelig , het is juist uitstekend verwoord ! Ik kan jou heel goed begrijpen , vooral als je met kanker te maken hebt gehad . Die lange wachttijden , pfft , des te meer zenuwen krijg je . Hoop dat je snel wat te horen krijgt welke chemo je gaat krijgen . Wens jouw en je familie weer heel veel sterkte toe de komende tijd , gaat goed komen ! Heel veel liefs , Anja

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik vind het knap dat je dit zo goed kunt verwoorden! Het lijkt mij heel dubbel dat je aan de ene kant nu duidelijkheid hebt, maar aan de andere kant staat je nog genoeg moeilijks te wachten. Toch heb ik het idee dat je er heel sterk in staat en dat is uiteindelijk wel heel belangrijk. Heel veel sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 13. Dit is helemaal geen rommelig artikel! Ik begrijp dat je een dubbel gevoel hebt, maar hopelijk word je heel erg snel geholpen. Ik blijf het knap vinden hoe je dit allemaal kunt verwoorden!
  Ik wens je echt heel erg veel sterkte en neem zoveel mogelijk rust! Liefs X

  Geliked door 1 persoon

 14. Goed dat de operatie dit keer is gelukt, dat is toch weer een hele opluchting kan ik me voorstellen. Maar de chemo lijkt me inderdaad wel niks om naar uit te kijken, hopelijk is het snel weer allemaal achter de rug en kun je je wat bezighouden terwijl je in het ziekenhuis moet blijven. Liefs xxx

  Geliked door 1 persoon

 15. Een dubbel gevoel maar fijn dat je nu wel aan de chemokuur kunt beginnen. Ik hoop voor je dat de kuur wat te doen is en dat je er niet heel ziek en beroerd door wordt. Heel veel sterkte meid! xx

  Geliked door 1 persoon

 16. Wat fijn om te horen dat de operatie nu wel geslaagd is! Echt fantastisch nieuws! Wat grappig dat jij en die vrouw op hetzelfde moment een afspraak hadden! Het zal waarschijnlijk wel een zware tijd voor je worden, maar daarvoor heb je ons, je lezers die je altijd zullen blijven steunen!

  Geliked door 1 persoon

 17. Wat dubbel moet dit voor je zijn, maar het lijkt me wel fijn dat er nu weer stappen gezet kunnen worden. Ik hoop heel erg voor je dat de chemo mee gaat vallen, het lijkt mij in ieder geval heel erg naar. Heel veel sterkte en succes weer!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s