De chemokuur

Hooi,

Eindelijk is het de week dat ik in het ziekenhuis lig voor de chemo. Ik merk aan mezelf dat de spanning erg toeneemt maar aan de andere kant ben ik er ook wel aan toe. Vandaag ben ik wel al in het ziekenhuis maar mogen begin ik pas met de chemo. Wel heb ik vandaag eindelijk goed te horen gekregen wat voor chemo ik krijg en hoe het allemaal gaat verlopen, dit ga ik nu aan jullie proberen uit te leggen.

Vijf dagen lang ben ik bezig met de chemo. Nu krijg ik natuurlijk niet vijf dagen lang chemo maar je krijgt verschillende stoffen en verschillende hoeveelheden. Morgenvroeg begin ik met een middel dat ervoor moet zorgen dat je niet zoveel last krijgt van de misselijkheid. Daarna krijg ik een chemo van 24 uur lang!!! ik schrok hier echt van toen ik dit hoorde. Ik krijg drie zaken, één zak doet er acht uur over om in je lichaam te komen en acht keer drie is vierentwintig uur. Als die 24 uur om zijn krijg je even geen chemo, even rust. Nou ja ze blijven je lichaam natuurlijk wel doorspoelen.

Vervolgens krijg ik weer een andere chemo en hiervan krijg ik twee zaken en dit duurt in totaal vijftien uur. Daarna krijg ik nog wat andere middelen en dan is het aankijken hoe het gaat met mijn nieren, bloedwaarden en eten en drinken. Als dit allemaal goed is mag ik naar huis en zijn de vijf dagen afgelopen. Gaat dit nog niet zo goed dan moet ik nog blijven tot dit beter gaat.

Ik hoop dat jullie het een beetje snappen want ik kan alle namen van de verschillende chemo’s wel opnoemen maar ik denk dat niemand dat bekend voor komt. Het zijn zulke moeilijke namen.

Dit is hoe de chemo er ongeveer uit ziet. Ik vind het erg spannend voor morgen maar ben ook wel blij dat ik dan eindelijk iets tegen deze ziekte ga doen. Ik hoop dat ik vannacht wat slaap.
hartje

Liefs Nathalie

45 gedachtes over “De chemokuur

 1. Nathalie heel veel sterkte en beterschap , je kunt het we houden je wel in de gaten .vind verschrikkelijk dat je dit allemaal moet mee maken nu maar hopen dat alles heel goed gaat komen .
  heel veel succes er mee en we denken aan je .
  We houden van je .

  Like

 2. hallo Nathalie
  ik wens je heel veel sterkte de komende dagen we zullen aan je denken .
  ik hoop dat alles goed gaat en dat je goed kan eten en drinken
  doe je best we weten dat je het kan we zullen heel veel positieve tijd naar je toe sturen
  groetjes van Hilly uit Limburg

  Like

 3. Heel veel sterkte hoop dat je er niet al te ziek van word en het allemaal een beetje meevalt.
  Het is wel heftig zeg maar je doet het om beter te worden.
  We zijn in gedachte bij jullie.

  Like

 4. He Nathalie en familie, we denken aan jullie. Heel veel sterkte en hopelijk ben je snel weer thuis na deze intensieve week groetjes uit de blesse.

  Like

 5. Wat een heftig verhaal! Heel veel sterkte gewenst! Dit gun je niemand toe.. Heb bewondering voor hoe sterk je overkomt. Echt veel sterkte.

  Like

 6. Wohh wat heftig!
  Je bent nu druk bezig met de chemo, ik wens je heel veel sterkte toe te komende dagen/weken.
  Hopen dat de chemo kuren goed aanslaan en dat je er niet al te veel last van hebt/krijgt.
  Ik denk aan je. Heel veel sterkte en succes!!!!
  Liefs Leonie

  Like

 7. Nouh meis, jij staat voor een stevig karwei zo te lezen, logisch dat je het spannend vind….ik hoop maar voor je dat het een beetje meevalt, maar dubbel is het wel als ik dit tiep…Ik duim voor je en denk aan je, maar ook aan je familie…sterkte ( en natuurlijk een hele dikke knuffel ) Petra

  Like

 8. Hoi Nathalie, wij kennen elkaar niet persoonlijk, maar ik ben een nicht van je vader (Koenia ) en woon in Ossenzijl. Ik lees al een poosje je blog mee, en ik moet zeggen ,wat ben je een kanjer, je vecht en vecht en blijft zo positief, zelfs nu je weer door zo’n vreselijke tijd van chemo moet, ik wil je dan ook alle steun en kracht toe wensen, en hoop voor jou,en je hele fam. dat deze kuur succes vol wordt en goed aanslaat, ik blijf je volgen. En doe je ouders onze groetjes, Henk & Koenia Kuit.

  Like

 9. Poeh van 24 uur! Ik wist niet eens dat dat kon, maar ik ben er ook vrij onwetend over. Ik hoop dat alles goed is gegaan. Sterkte in ieder geval! X

  Like

 10. Hoi Nathalie , ben iedere dag aan het kijken of ik al een berichtje van je zie verschijnen . Hoop dat het ondertussen al beetje beter met je gaat . Heel veel sterkte voor jullie allen , ik denk aan je ! Liefs Anja

  Like

  • Wat super lief.. Het gaat nu wat beter maar de chemo kuur was erg zwaar.. Waarschijnlijk dinsdag tweede blok chemo.. Ben bang dat het nog wel even gaat duren voor ik weer kan bloggen:( hoe gaat het met jou???

   Geliked door 1 persoon

   • Hoi kanjer , leuk om even iets van je te horen ! Valt ook niet mee zo’n chemo 😦 maar het is maar goed dat ze er zijn 🙂 . Weet je al hoeveel kuren je gaat krijgen ? Met mij gaat het wel , dank je . Doe maar rustig aan , ik hou je blog wel in de gaten en stuur af en toe wel even een berichtje . Heel veel sterkte voor iedereen weer en echt tof dat je een berichtje stuurde . Liefs en knuffel , Anja

    Like

 11. Goeiemorgen kanjer , ondertussen heb je al je volgende blok chemo gehad . Hopelijk niet al te veel last gehad . Na hoeveel chemo’s krijg je weer een scan ? Neem alle tijd die je nodig hebt , ben in gedachten bij je . Wens jullie weer allemaal heel veel kracht en sterkte toe , liefs en knuf , Anja

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s