Zware chemokuren

Hooi,

Daar ben ik weer. Ik heb echt al zolang niet meer geüpload wat ik echt jammer vind maar het lukte gewoon niet. De chemokuren zijn tot nu toe zwaar en het lukte mij steeds maar niet om bezig te gaan met mijn blog. Maar op dit moment lukt het mij om wat te typen dus ik ga snel vertellen wat er allemaal is gebeurd de laatste tijd.

In mijn laatste artikel vertelde ik aan jullie hoe mijn chemokuren er ongeveer uit kwamen te zien en toen ik dat aan jullie vertelde begon ik ook met mijn eerste chemokuur. (Klik hier als je dat artikel wil lezen.) Ik heb nu al twee chemo’s gehad. Voor allebei de chemo’s moest ik een klein weekje in het ziekenhuis liggen.

P1000428

Laat ik beginnen bij de eerste chemo. De eerste chemo was erg zwaar. Ik kreeg last van mijn darmen en maag zo erg dat ik bijna niet meer uit mijn bed kon komen in het ziekenhuis. Ik moest er wel vaak uit want ik kreeg een heleboel vocht binnen wel meer dan vijf liter per dag. Toen ik thuis was van deze kuur heb ik nog lang last van mijn darmen en maag gehad, ik heb er zelfs nu nog last van. Twee keer per week moest ik naar het ziekenhuis om bloed te prikken om mijn bloedwaarden bij een arts of verpleegkundige te bekijken. De bloedwaarden gaan erg na beneden maar langzaam gingen ze weer omhoog. Ik hoefde een weekje niet naar het ziekenhuis te komen. Wat was dat fijn maar jammer genoeg kreeg ik koorts en als je koorts hebt word je opgenomen dus ik lag weer een aantal dagen in het ziekenhuis. Dit keer niet in Groningen maar in Meppel. (Dit is een stuk dichter bij mijn huis, dus mijn ouders konden makkelijker op bezoek komen!)

P1000432

Als je zoveel in het ziekenhuis bent ben je echt blij als je weer naar huis mag. Maar vrij snel na mijn bezoekje aan Meppel stond de tweede kuur op de planning. Woensdag 22 juli begon ik met mijn tweede chemokuur. Dit was een andere kuur dan de eerste en deze kon ik beter verdragen in het ziekenhuis. Elke dag kwam ik wel uit mijn bed. Het gaf me aan de ene kant wel een fijn gevoel maar aan de andere kant ben je bang dat je er de volgende dag last van krijgt. Natuurlijk had ik in het ziekenhuis wel last van de chemo maar het was anders. Thuis begon ik wel meer last te krijgen.

Zo, we zijn weer aangekomen in het nu. Ik moet nu elke week twee keer naar het ziekenhuis voor bloedcontrole. Gisteren had ik ook een controle en de bloedwaarden zakken nog steeds. Dit is logisch want het komt door de chemo maar ze moeten het goed in de gaten houden omdat het ook te ver kan zakken. Donderdag ga ik weer heen voor een bloedcontrole.

P1000504

Er komt ook iets heel spannends aan namelijk een scan. Hier kan ik echt heel erg tegen op zien. Nouja niet tegen de scan maar tegen de uitslag. Aan de ene kant wil je graag weten waar je aan toe bent maar aan de andere kant ben je bang voor een slechte uitslag. Vrijdag 14 augustus krijg ik een PET CT scan en Maandag 17 augustus de uitslag. Als alles volgens plan verloopt krijg ik in de week van 17 augustus mijn derde chemokuur.

Dit is nog maar een kleine samenvatting van wat er allemaal gebeurd is de afgelopen tijd. Ik hoop dat ik de komende weken weer wat meer kracht heb om aan mijn blog te werken. Want ik heb het erg gemist.

hartje

Liefs Nathalie

24 gedachtes over “Zware chemokuren

 1. Ik snap helemaal dat het schrijven van de blogs niet altijd lukt. Eerst aan jezelf denken 🙂
  Heel veel sterkte met het herstel en succes met de volgende chemo.
  Ik denk aan je meid!

  Geliked door 1 persoon

 2. Jeetje meis wat heb je het zwaar op het moment. Het is helemaal niet gek dat het je niet meer lukte om te bloggen. Ik blijf je sowieso volgen hoor. Je hebt nu wel andere belangrijke dingen aan je hoofd! Ik hoop dat je de uitslag snel hebt, zodat je er niet meer zo tegenop hoeft te zien en weet waar je aan toe bent! Sterkte!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Jeetje wat een verhaal. Kan me goed voorstellen dat je niet zat te wachten om aan je blog te werken! Goed dat ze alles zo goed in de gaten houden. Ik hoop dat de aankomende scans etc. Goed uitvallen met positief nieuws! Heel veel sterkte!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi kanjer ! Gezondheid gaat voor alles en als je niet aanwezig bent op je blog maakt nix uit , ik vergeet je niet en laat af en toe wel een berichtje achter . Ik ga heel hard duimen dat de scan goed zal zijn en dat die chemo is aangeslagen . Heel veel sterkte weer , liefs en een hele dikke knuffel !

  Geliked door 1 persoon

 5. wat fijn dat je je op het moment zo voelt dat je wat aan je blog kunt en wilt doen, Ik denk dat het ook wel leid een beetje af zal leiden , denk ik…tijdens zulke heftige ervaringen…Ik hoop dat de uitslag mee valt van de scan, ik begrijp wel wat je bedoeld, het is ook wel erg dubbel allemaal…Ik denk aan je en duim voor je meis…
  knuffel petra

  Geliked door 1 persoon

 6. Oh Nathalie wat heftig allemaal 😦 Vervelend dat je maag en darmen zo slecht op de eerste kuur reageerden. Ik hoop dat de derde kuur relatief gezien mee gaat vallen!
  Heel veel sterkte overmorgen en natuurlijk maandag! ❤

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb het niet helemaal gevolgd, af en toe zag ik het wel maar ik ga nu meteen even alles terug lezen. Hopelijk is de uitslag goed. Heel veel sterkte nog de komende tijd!

  Geliked door 1 persoon

 8. Hele vrolijke ballon, die verdien je zeker 🙂 Jasses dat je steeds ziekenhuis in en uit moet en daarbovenop ook nog eens koorts, dan weer wel fijn dat je dichter bij huis kon liggen – steun van familie is belangrijk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s