Morgen beginnen met de laatste chemokuur

Heej,

Wat is het spannend op dit moment. Eind van de middag ben ik gebeld door het ziekenhuis dat ik morgen 21 september opgenomen kan worden. Dit betekend gewoon dat ik vanaf morgen voor een langere tijd naar het ziekenhuis moet en dat ik mijn laatste chemokuur ga krijgen. Aan de ene kant heb ik een soort van opluchting maar aan de andere kant is het ook wel spannend omdat ik gewoon niet weet hoe ik hierop ga reageren. Maar daar gaat het in dit artikel niet om! Hoe de chemokuur er precies uit gaat zien weet ik nog niet maar wat globaal de bedoeling is wel. In dit artikel vertel ik jullie hier meer over.

Morgenavond beginnen ze met mijn lichaam door te spoelen. Dus eigenlijk gaat er morgen nog niks gebeuren maar de dag erna gaan we echt beginnen. Vanaf die dag krijg ik zes dagen chemo en op de zevende dag is het tijd voor de transplantatie dit betekend dat ik mijn eigen stamcellen weer terug krijg. (Klik hier als je het verhaal wil lezen over hoe ze mijn stamcellen eruit hebben gehaald.)

Nu is het gedeelte chemo klaar maar dan mag ik nog niet naar huis. Het duurt namelijk ongeveer twee weken voor je stamcellen weer beginnen te groeien. Dus als ik naar huis zou gaan is de kans heel groot dat je wat oploopt zoals een griep. Je weerstand is gewoon te laag. Daarom moet je dan in het ziekenhuis blijven. Na twee weken beginnen de stamcellen te groeien en als het bloed er dan goed genoeg uitziet mag ik naar huis toe. Als alles mee zit ben ik dus drie of vier weken in het ziekenhuis, maar dan moet alles wel meezitten anders ben ik er nog langer.

Dit is een beetje globaal wat mij te wachten staat. Ik neem mijn laptop mee naar het ziekenhuis voor als ik zin heb om te bloggen. Maar ik ga er niet vanuit dat dit gaat gebeuren want bij de andere chemo’s kon ik me daar niet toe zetten. Dus ik denk dat er een dikke maand niks online gaat komen maar dan weten jullie hoe dit komt!

hartje

Liefs Nathalie

23 gedachtes over “Morgen beginnen met de laatste chemokuur

 1. Echt heel veel sterkte, lieve meid! Je verdient veel beter dan dit. Alles komt goed en ik sta voor je klaar! Je bent sterk en ik weet zeker dat het je gaat lukken! Ik kom je snel een keer bezoeken in het ziekenhuis en ik hoop dat de chemokuur je zo goed mogelijk zal afgaan!

  Liefs Myrthe

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel veel sterkte voor de komende periode! Het is natuurlijk heel begrijpelijk als niets online komt! Gezondheid gaat voor meid! Ik denk aan je de komende tijd! Ik wens je super veel sterkte en je kan het. Je hebt al genoeg keren bewezen dat je sterk bent! Ik weet overigens niet of je het leuk zou vinden, maar is het mogelijk om je een kaartje te sturen als je in het ziekenhuis bent? 🙂

  Like

 3. Heel veel sterkte lieve Nathalie! Wat ontzettend heftig allemaal. Elk blogje groeit mijn bewondering voor jou weer een beetje meer. En ik kan je zeggen: die is op dit moment héél hoog! Ik zal aan je denken!

  Like

 4. Lieve Nathalie , wens jouw en je dierbaren heel veel kracht en sterkte toe . Ziekenhuis is nooit fijn maar je weet waar je het voor doet en het gaat goed komen ! We blijven je van alle kanten steunen . Ik hou je blog in de gaten en laat wel wat berichtjes achter . Liefs en dikke knuffel , Anja

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s