Sint Maarten

Hooi,

Elf november is de dag,
dat mijn lichtje
dat mijn lichtje.
Elf november is de dag,
dat mijn lichtje branden mag.

P1000810

Wat een leuk liedje, dit doet me echt denken aan vroeger toen ik met mijn lampion langs de deuren ging. Je zong een liedje en daarna mocht wat lekker uit zoeken dat ik dan in mijn plastic zak stopte vervolgens ging je door naar het volgende huis. Ik denk dat bijna elk kind dit een geweldig feest vind.

P1000790

Vorig jaar kwam mijn moeder met het idee om wat creatiefs te maken voor Sint Maarten dus maakte we toen muisjes en deden daar een doosje Smarties in. De kinderen die langs de deur kwamen vonden het geweldig leuk en alle muisjes waren uiteindelijk weg.

P1000796

Dit jaar wilden we ook wat leuks doen en daarom hebben we deze leuke uiltjes gemaakt. Ik vind ze zelf echt leuk geworden en hoop dat de kinderen ze ook mooi vinden. Het maken van de uiltjes was leuk om te doen en het ging sneller dan verwacht.

P1000809

Lekkere Haribo snoepjes aan de uiltjes gehangen zodat de kinderen ook wat te snoepen hebben. Wat vinden jullie van de uiltjes? Dit Sint Maarten liedje vond ik vroeger ook altijd leuk om te zingen:

Sint Maarten Sint Maarten
De koeien hebben staarten
De meisjes hebben rokjes aan
Daar komt Sint Martinus aan

Wij zijn hier in huis klaar voor morgen avond. Hebben jullie vroeger ook gedaan aan Sint Maarten?

hartje

Liefs Nathalie

24 gedachtes over “Sint Maarten

 1. Hoi Nathalie , wat een leuk idee van je ! Ik ging vroeger ook altijd met vrienden en vriendinnen langs de huizen met ons zelf gemaakt lampionnetje en maar zingen 😀 . Tassen vol snoep , fruit en geld werden er opgehaald . Tis wel vind ik in de loop der jaren een heel stuk minder geworden . Waar ik nu woon , komt bijna nooit iemand langs , terwijl hier toch best veel kinderen wonen . Wens jouw voor morgenavond al heel veel plezier en geniet er maar lekker van , liefs Anja

  Like

 2. Dit is ZO leuk! Hier komen geen kinderen langs de deuren 😦 Zo jammer, want ik vind het zo leuk. Toch heb ik wel weer uitdeelsnoep in huis gehaald want stel je voor dat, haha!

  Like

 3. Wat ontzettend leuk, om mee te maken, …..ik ben helemaal niet bekend met sint maarten, wel jammer eigenlijk als ik dit zo allemaal zie en lees….

  Like

 4. Bij mij in de buurt doet niemand aan Sint maarten (ik woon nabij Breda), maar mijn moeder deed het vroeger blijkbaar wel altijd in Groningen. Vind het idee wel heel leuk. X

  Like

 5. Ik zit altijd helemaal klaar met een bak vol snoep samen met mijn moeder maar sinds 2 jaar komen hier ook geen kinderen meer aan de deur.
  Dat vind ik stiekem toch wel een beetje jammer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s