Revalidatie update

Hooi,

Een aantal weken geleden was ik op gesprek bij de revalidatiearts in Heerenveen. Hier heb ik ook een stukje over geschreven klik hier als je dit wilt lezen. Deze week ging ik eindelijk beginnen met revalideren. Ik vond het wel een beetje spannend maar eigenlijk had ik er vooral veel zin in. Echt beginnen met iets op te bouwen. Het leek me leuk om af en toe een update te geven over de revalidatie, dit word dan de eerste update.

Van het ziekenhuis had ik een afsprakenbrief gekregen voor maandag 30 november en woensdag 2 december. Laten we gewoon beginnen bij maandag!

Maandag 30 november:
Op de afspraken brief stond dat ik een afspraak had met een maatschappelijk werker. De revalidatiearts had mij al verteld dat hij mij zou gaan helpen bij praktische zaken zoals energie verdeling of hoe ik mijn bijbaantje weer een beetje kan opbouwen. Het leek mij erg handig om met zo’n iemand te praten en hulp te krijgen omdat het nu erg lastig is allemaal. Ik zat in de wachtkamer en werd opgeroepen door een man. Hij liep een kamertje binnen en ik ging zitten op een stoel. Hij vertelde mij dat hij vandaag een intake wou doen om een goede indruk te krijgen van mij. Het was een klein uurtje waarin ik allemaal vragen moest beantwoorden. Eigenlijk had ik gehoopt dat ik meteen kon beginnen maar het is aan de andere kant ook wel logisch dat hij dit eerst wilde doen. (Ook al had ik al een intake gehad bij de revalidatie arts.)

Woensdag 2 december:
Dit was de dag waar ik het meest naar uit keek want op de afsprakenbrief stond dat ik naar de fysiotherapeut moest. Thuis trok ik alvast mijn sportkleding aan en had ik er helemaal zin in. Eindelijk echt kunnen beginnen met je conditie weer wat op te bouwen en weer wat kracht te krijgen. Eenmaal in het ziekenhuis ging ik in de wachtkamer zitten. (Wat ik fijn vind aan de revalidatie tot nu toe is dat ze bijna geen uitloop hebben!) Maar toen ik eenmaal aan de beurt was had ik gedacht dat ik allemaal testjes moest doen. Dit had ik verkeerd ingeschat want ik had weer een intake! Weer een half uur allemaal vragen beantwoord. Ze vertelde dat ik maandag wel testjes moet doen om te kijken wat ik kan en niet.

Uiteindelijk is deze eerste week revalideren heel anders gegaan dan dat ik verwacht had. Het lijkt net dat ik nog niet begonnen ben maar dat is gelukkig niet zo. Door al hun vragen hebben ze nu vast een goed beeld van mij en kunnen we volgende week hard aan de slag gaan en daar heb ik zin in!

Vinden jullie het leuk om af en toe een update te lezen over de revalidatie???

hartje

Liefs Nathalie

15 gedachtes over “Revalidatie update

  1. Hoi Nathalie , dat is normaal die intake , dan weet je zeker dat ze je de goede hulp kunnen bieden . Vind het leuk om te lezen over hoe je revalidatie gaat verlopen . Kijk dus al uit naar je volgend blogje hierover . Fijne zondag , liefs Anja

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat fijn dat een maatschappelijk werker je gaat helpen met energieverdeling en hoe ik je bijbaantje weer een beetje kan opbouwen. Ik vind het logisch dat je eerst een intakegesprek moet hebben, maar vind het vaak ook raar dat het zoveel en iedere keer weer moet opnieuw vertellen alsof ze het dossier nooit echt heeft gelezen. Goed van jou dat je zin hebt om volgende week aan de slag te gaan. Ik hoop ook voor je dat zij nu een goed beeld van jou heeft na het derde intakegesprek!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s