Haargroei na chemokuren

Heey,

Ondertussen is het alweer een dikke anderhalf jaar geleden dat ik voor de tweede keer schoon werd verklaard. In Juli moet ik weer op controle. Ik merk dat ik er wel weer meer mee bezig ben nu de controle eraan komt. Het blijft een vreselijk spannend moment.

Als je chemo’s krijgt is de kans groot dat je haar uit gaat vallen. Bij mij was dat wel zo. Gelukkig bestaan er pruiken, maar als je haar weer begint te groeien moet de pruik ook weer een keer af. Op mijn blog staat ook een artikel toen ik voor het eerst mijn pruik af ging doen (pruikloos.) Een tijdje geleden vond ik het leuk om verschillende foto’s te bekijken waarbij je kon zien hoe mijn haar groeide na de tweede keer. Als je het leuk vind om te zien, kijk dan verder naar de volgende foto’s met datums erbij:

29-03-2016

05-06-2016

20-08-2016

26-11-2016

22-01-2017

02-04-2017

27-04-2017

21-06-2017

Van veel mensen krijg ik te horen “Wat groeit je haar snel!”, zelf vind ik van niet maar dat komt omdat ik het ook iedere dag zie. Op 27-04-2017 kon ik weer voor het eerst twee staartjes in. Het zag er dan wel wat babyachtig uit, maar het was wel een speciaal moment dat ik weer staartjes in kon. Ik ben blij dat het langzaam steeds weer wat langer groeit. Het word vanzelf langer, ik moet gewoon nog even geduld hebben.

Wat wel grappig was is dat bij de eerste keer toen ik mijn pruik af deed mijn haar best stijl was en nu bij de tweede keer zat er eerst krul in en nu slag. Grappig om te zien hoe verschillend het haar terug kan groeien.

Liefs Nathalie

11 gedachtes over “Haargroei na chemokuren

  1. Wat knap dat je hier zo open over kunt vertellen, ik weet zeker dat veel meiden die hetzelfde meemaken hier veel steun uit kunnen halen. En je ziet het zelf inderdaad misschien niet, maar je haar groeit volgens mij inderdaad best snel. Haar is voor veel mensen iets normaals, maar ik kan me voorstellen dat je ontzettend blij bent als je weer je ‘eigen’ haar kunt voelen en er leuke dingen mee kunt doen. Liefs!

    Geliked door 1 persoon

  2. Lijkt me inderdaad heftig, jezelf zo zonder haar/minder haar te moeten ervaren, omdat het je natuurlijk ook continu aan de ziekte herinnert. Ik vind het wel mooi om je proces zo te zien! Xx

    Geliked door 1 persoon

  3. Hee Nathalie, ik ben er weer om je blogs te lezen. Ik was even eentijdje van de radar. Maar wat is je haar alweer lang zeg! Hoewel ik snap dat dat voor jezelf eeuwig voelt duren voordat het zover is! Ik ga duimen voor de controle in juli voor je, topper ben je!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s