Boekenmarkt

Heey,

Vorige week zondag was er bij ons in de buurt een boekenmarkt. Mijn moeder kwam er mee aan en het leek haar leuk om heen te gaan. Ik was meteen enthousiast, en wou graag mee. Die middag gingen we met zijn tweetjes op pad. Wat is een boekenmarkt leuk! en wat waren er veel boeken. Ik heb wat meer boeken gekocht dan ik van plan was want eigenlijk had ik helemaal geen boeken nodig omdat ik nog vier boeken heb liggen om te lezen. Op dit moment ben ik bezig met de serie van de Maze runner wat echt een super serie is tot nu toe! maar daar gaat het nu niet om:D 

Ik heb vijf boeken gekocht namelijk:
– Vals (Mel Wallis de Vries)
– De weddenschap (Jennifer Crusie)
– De clan van de Wolvin (Maite Carranza)
– De ijswoestijn (Maite Carranza)
– De vloek van Odi (Maite Carranza)
Hieronder vertel ik waar het boek over gaat en wat ik ervan verwacht:

Waar gaat het boek over?
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat kim terug naar Amsterdam is gegaan. Als Feline ook verdwijnt , maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. wie heeft het op de meiden gemunt? weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?
Wat verwacht ik van het boek?
Ik heb veel gehoord van Mel Wallis de Vries maar nog nooit een boek van haar gelezen. Ook lees ik eigenlijk nooit een thriller, maar eens moet de eerste keer zijn. Als ik de achterkant van het boek lees lijkt het mij een spannend boek. Ik ben zeer benieuwd!

Waar gaat het boek over?
Minerva Dobbs blijft hopen die ene man te vinden die wel lief en aardig is, vooral voor haar. Haar laatste ex, heeft haar vlak voor het huwelijk van haar zus in de steek gelaten. Nu zit Min in haar eentje in een Yuppie bar en zint op wraak. Dan valt haar blik op een geweldig aantrekkelijke man.
Calvin Morrissey heeft zojuist een heftige weddenschap afgesloten met zijn vrienden. Hij moet zijn charmes op Minerva botvieren en haar binnen één maand in bed zien te krijgen. Maar zij heeft alles gehoord en besluit het spel mee te spelen. Zo hoeft Minerva niet alleen naar de trouwerij en kan ze voor de verandering hem eens dumpen; vlak voordat de maand om is natuurlijk.
Wat verwacht ik van het boek?
Eigenlijk lees ik bijna nooit een roman maar ik las de achterkant van dit boek en het leek mij zo grappig dat ik hem wel wou lezen. Het lijkt mij een geweldig grappig boek.

Waar gaat het boek over?
Alle tekenen wijzen erop dat de komst van de uitverkorene nabij is. De 14-jarige Anaid, een verlegen, onhandig meisje, achtergebleven in de groei en bepaald niet populair op school, leidt samen met haar moeder Selene een teruggetrokken leven in Urt, een dorpje in de Pyreneeën. Ze heeft het nog steeds moeilijk met het overlijden van haar grootmoeder Demeter en tussen Selene en Anaid botst het nog weleens. Ze weet niets van de geheimen die de vrouwen van de familie al heel lang met zich meedragen.
Totdat de mysterieuze verdwijning van flamboyante, uitbundige Selene met het vlammend rode haar Anaid confronteert met een ongelooflijke, huiveringwekkende waarheid die haar dwingt een lange, lange weg af te leggen vol gevaren en ontdekkingen, maar ook vol betoverende ervaringen…
Wat verwacht ik van het boek?
Fantasie, spanning en magie dat zijn elementen die ik geweldig vind als ze in boeken voorkomen. Op de markt twijfelde ik wel of ik deze serie moest kopen omdat ik meteen alle drie de boeken kon kopen, en je weet van tevoren nooit hoe leuk je ze vindt.  Ik hoop dat ik er geen spijt van krijg.

Waar gaat het boek over?
De Profetie van O is uitgekomen. Nu hopen de heksenclans van de Omar dat Anaid, de uitverkorene met het vurige haar die de scepter van de macht bezit, een eind maakt aan de terreur van bloeddorstige Odishheksen. Maar Anaid is vijftien, verliefd, en daardoor kwetsbaarder dan ooit voor de listen en lagen van de Odish. Ze wordt gedwongen op de vlucht te slaan, samen met haar moeder Selene. Tijdens deze lange tocht komt Anaid meer te weten over haar moeder. stukje bij beetje wordt de zwarte legende die rondom Selene is opgebouwd gedurende haar onbezonnen en opstandige jeugd, uit de doeken gedaan. Ook komt Anaid te weten waar haar eigen oorsprong ligt: ze is gevormd in de hardheid van het eeuwige ijs, is een dochter van de sneeuw en zuster van de berin. Maar, wie is nu eigenlijk haar vader? Het antwoord kon niet ijzingwekkender zijn…
Wat verwacht ik van het boek?
Het eerste deel vond ik al wat raadselachtig klinken, het tweede deel lijkt nog erger. Lastig te zeggen wat ik verwacht als ik deel één nog niet gelezen heb.

Waar gaat het boek over?
Anaid, de uitverkorene, is meer in verwarring dan ooit nu ze haar verleden kent. Ze weet dat haar moeder Selene geen enkel vertrouwen heeft in Gunnar, Selenes ex-geliefde en vader van Anaid, omdat hij de zoon is van een machtige Odish. Maar Gunnar is Anaids vader, de vader die ze nooit gehad heeft en nu ineens wel, hij houdt van haar, hij is gekomen om haar te zoeken en bovendien is het een held! Hij beschermt haar tegen de slechte Baälat, hij begrijpt haar, wat kan ze meer willen van een vader?
De jonge Anaid neemt een beslissing met verstrekkende gevolgen, want de Omar beginnen bang van haar te worden en gaan haar uit de weg. De volgende stap is dat ze haar opjagen om haar voor eeuwig het zwijgen op te leggen.
Daarmee is de vloek van Odi uitgekomen: de uitverkorene is voor de verleiding bezweken en een Odish geworden…
Wat verwacht ik van het boek?
Het lijkt me een spannend laatste boek van de serie. Als ik de achterkant lees word ik nieuwsgierig en wil ik het eigenlijk wel gaan lezen om het beter te snappen.

Ik ben erg benieuwd naar de boeken, wat natuurlijk ook logisch is want anders had ik ze ook niet gekocht. Maar eerst de andere boeken maar uitlezen die ik te leen heb van mijn vrienden. Daar ben ik nog wel even mee bezig. Welk boek heeft jou aandacht getrokken?

Liefs Nathalie

4 gedachtes over “Boekenmarkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s