Bloed en Beenderen (Tomi Adeyemi)

Heey,

Het is lang geleden dat er wat op mijn blog verschenen is. Er is veel gebeurd maar voor nu leek het mij leuk om een boek review te schrijven. Het boek heet Bloed en Beenderen en is het eerste deel in The Orïsha Legacy van Tomi Adeyemi.

Waar gaat het boek over? Dit staat op de achterkant van het boek:

Ooit leefden er in orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de maji, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huis iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.

Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand…

Het is een boek met waar je echt een andere wereld in duikt. Ik ging helemaal op in het boek en vind het leuk dat het anders was dan andere boeken. Ik denk dat dit echt komt doordat het een Afrikaanse setting heeft wat het bijzonder maakt. Wel moest ik erg wennen aan de namen tijdens het lezen.

Als je het boek opent zie je meteen deze geweldige kaart. Ik vind boeken waar een kaart instaat altijd helemaal geweldig. Tijdens het lezen zat ik regelmatig de kaart te bestuderen om te kijken waar ze naartoe gereisd waren. Door zo’n kaart krijg je een veel beter beeld van alles.

Waarschijnlijk zie je het niet goed op de foto maar in het boek staat ook een hele lijst met de verschillende Majistammen. Deze kleine details vind ik als lezer echt geweldig!

Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven, namelijk vanuit de hoofdpersonage Zélie, prinses Amari en kroonprins Inan. Ik heb tot nu toe niet veel boeken gelezen waarbij je verschillende perspectieven had maar ik vond het juist erg fijn bij dit boek. De personages zijn allemaal heel anders maar toch leest het fijn. Ik had graag ook het perspectief van Tzain willen lezen, hij gaat ook mee en ik was heel nieuwsgierig hoe hij alles vond.

Het boek is goed opgebouwd en ik vind het niet langdradig het verhaal houd mij bezig dat ik wil weten wat er gebeurd. Ik ben dol op fantasie boeken en lees ze graag maar deze is er wel eentje waar ik aan blijf denken (Dat had ik ook naar de Hunger games boeken.)

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 480 pagina’s
– Verschijndatum: Maart 2018
– Uitgever: HarperCollins Young Adult
– Vertaald door: Angelique Verheijen

Ik ben heel benieuwd naar de volgende delen en hoe het verhaal verder gaat. Mijn cijfer dat ik geef voor dit eerste deel is een 8.5. Vrij hoog maar ik het zo genoten van het boek dat ik het niet een lager cijfer wil geven!

Dit is mijn eerste boeken review, ik vond het schrijven best lastig omdat ik het verhaal niet wil spoilen maar ik het wel zo wil schrijven dat jullie er iets aan hebben. Hopelijk is dat ook zo! Heb jij dit boek al gelezen???


Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s