De Kleuren van Magie (V.E. Schwab)

Heey,

Omdat ik tegenwoordig veel Booktubers volg (vooral Engels) hoorde ik vaak de naam V.E. Schwab voorbij komen. Het maakte mij wel nieuwsgierig naar haar boeken maar omdat mijn Engels niet super is lees ik altijd boeken in het Nederlands. Een tijdje geleden zag ik eens dat het boek De Kleuren van Magie was vertaald naar het Nederlands. De Kleuren van Magie is het eerste deel uit de Schemeringtrilogie.

Waar gaat het boek De Kleuren van Magie over? Dit staat op de achterkant van het boek:

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over magie, en de magie terug vecht. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Op het moment dat ik begon te lezen in dit boek moest ik erg wennen aan de schrijfstijl. Het word op een vertelwijze verteld hierdoor moest ik erg wennen, maar naar een pagina of vijftig zat ik er helemaal in. Het is een meeslepend boek met een goede opbouw van het verhaal. Je leert de personages en wereld kennen maar er is ook genoeg wat nog een mysterie blijft. Dit is één van de dingen die ik leuk vind aan dit boek omdat je door wil lezen om meer te weten. Je leest uit verschillende perspectieven, vooral uit die van Kell en Lila maar af en toe lees je ook andere perspectieven.

Het verhaal zit goed in elkaar zo komt er actie en magie in voor maar er zijn ook genoeg hoofdstukken waar dit niet in voor komt maar waar je juist de wereld of de personages beter leert kennen. Ik vind de balans hierin mooi verdeeld!

In het begin vond ik het maar lastig uit elkaar te houden de verschillende Londen, maar het leert snel. Nu snap ik helemaal hoe het zit. Mijn voorkeur gaat sowieso uit voor rood Londen op dit moment. Ik hoop in het volgende boek meer te lezen over zwart Londen want daar ben ik heel benieuwd naar.

Wat feitjes:
-Aantal pagina’s: 416
-Verschijndatum: januari 2019
-Uitgever: Boekerij
-Vertaald door: Inge Pieters
-Kaarten inbegrepen: Nee

Zoals je waarschijnlijk al door had vond ik het een geweldig boek van begin tot eind. Het boek De Kleuren van Magie geef ik daarom een 9!!! Het tweede deel komt in augustus in het Nederlands uit dus ik kan niet wachten om dat boek te gaan lezen!!!

 


Liefs Nathalie

Een gedachte over “De Kleuren van Magie (V.E. Schwab)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s