Caraval (Stephanie Garber)

Heey,

Caraval van Stephanie Garber stond al een tijdje hoog op mijn lijstje om te lezen. Een tijdje geleden was het boek maar €12.50 dus waagde ik het erop. Voor ik wat over het boek ga vertellen wil ik even zeggen dat het wel een hele mooie omslag heeft! De omslag springt er gewoon uit. (Jammer genoeg komt het op mijn foto niet mooi over, sorry.)

Waar gaat het boek Caraval over?:

Scarlett Dragna woont met haar zus Donatella op een klein eiland, waar hun gewelddadige vader hen in zijn greep houdt. Wanneer haar vader haar wil uithuwelijken, wil Scarlet meer dan ooit naar de magische show van Caraval. In deze jaarlijkse voorstelling zijn de bezoekers ook de spelers van een gevaarlijk spel. De prijs? Eén wens word vervuld. Met de komst van een onverwachte uitnodiging lijkt Scarletts grootste droom werkelijkheid te worden. Maar algauw blijkt dat haar zus Tella de inzet is van de nieuwe Caraval-voorstelling. Scarlett heeft nooit kunnen kiezen, maar nu staat ze voor een reeks onmogelijke keuzes. Durft ze in het diepe te springen om haar zus te vinden? Of zal de wanhopige zoektocht haar blind maken voor de magie en waanzinnigheid van Caraval?

Je leest het verhaal uit het perspectief van Scarlett. Wat gelijk in het begin van het verhaal opvalt is dat Scarlett en Donatella heel anders zijn, je zou ze wel tegenpolen kunnen noemen. Ondanks dat zie je gelijk dat ze close zijn, wat ik een mooie toevoeging vind van het boek. Scarlett is altijd erg beschermend en past goed op haar zus dus op het moment dat Tella de inzet is bij Caraval moet en zou Scarlett haar vinden voor haar vader erachter komt.

Scarlett was van kleins af aan al gek op Caraval omdat ze van de magie droomde. Thuis had ze geen fijne situatie dus het was fijn om dan verhalen van haar oma over Caraval te horen. Scarlett gaat van het goede van Meester Legende uit en heeft geen idee wat er zich allemaal echt op Caraval afspeelt. Om haar zus te vinden moet ze meedoen waardoor haar gevoelens vooral in het begin van het boek heen en weer geslingerd worden. Van de fantastische mooie magie naar de minder mooie dingen. Ik vond dit zelf niet hinderlijk en snap ook wel dat dit gebeurd omdat Scarlett alleen maar uitging van het goede wat er op Caraval afspeelt.

Wel vond ik het verhaal in het begin wat langzaam opstarten terwijl het einde weer zo snel leek te gaan.

Ook in dit boek zit weer een kaart en zoals jullie weten vind ik een kaart een leuke toevoeging. Tijdens het verhaal blader ik regenmatig naar de kaart om te kijken waar ze zich bevinden op het Caraval terrein. Het is een simpele kaart maar tegelijkertijd in een leuke stijl getekend.

Wat feitjes: 
-Aantal pagina’s: 400
-Verschijndatum: oktober 2018
-Uitgever: Luitingh-Sijthoff
-Vertaald door: Selma Soester
-Kaarten inbegrepen: ja

Ik vond Caraval een leuk boek en wil zeker Meester Legende het vervolg van Caraval lezen. Het is nog niet zo dat ik het boek meteen op wil pakken maar ik ga ervan uit dat ik het dit jaar wel ga lezen. Hopelijk word dat net zo leuk of zelfs nog leuker dan dit boek. Mijn cijfer voor dit boek is een 7.5. Heb jij het boek Caraval al gelezen???

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s