Boeken die binnenkort uitkomen waar ik benieuwd naar ben

Heey,

Door Booktubers hoor je veel over verschillende boeken, soms over een boek waar ik geen aandacht aan besteed maar vaak gaat het over boek die ik graag zou willen lezen. Je kijkt vaak toch wel Booktubers die een beetje hetzelfde lezen als jij. Ik heb een aantal boeken op een rijtje gezet waar ik benieuwd naar ben en die binnenkort ook uitkomen in het Nederlands. Doordat je andere mensen er over hoort praten word mijn nieuwsgierigheid geprikkeld om ze te lezen. Hieronder vertel ik over een aantal nieuwe boeken die binnenkort uit komen en over een vervolgdeel waar ik al een tijdje op wacht.

Bron

Eind mei en begin juni is er in New York altijd BookExpo en BookCon waar veel booktubers heen gaan en dan vloggen. Dus je snapt het al ik heb meerdere video’s ervan gezien en het boek Heks & Jager kwam er regelmatig in naar voren. Ik had niet verwacht dat het boek ook al zo snel naar het Nederlands vertaald zou worden omdat hij in het Engels ook nog niet uit is. In het Engels verschijnt het boek op 3 oktober 2019 en in het Nederlands verschijnt het boek op 29 oktober 2019. Dit is iets waar ik vreemd van opkeek maar wel leuk verrast. Hier gaat Heks & Jager over:

Twee jaar gelden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine, waar ze alle magie achterwege liet en leefde van wat ze kon stelen. In Cesarine worden heksen als Lou echter opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand…
Reid Diggory beëdigd als Heksenjager, Heeft zijn hele leven één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het was nooit de bedoeling dat zijn pad dat van Lou zou kruisen, maar een slechte daad dwingt hen tot een onmogelijke heilige verbintenis.
De oorlog tussen heksen en de kerk is eeuwenoud en Lou’s gevaarlijkste vijanden zorgen voor een lot dat nog erger is dan het vuur. Niet in staat om haar groeiende gevoelens te negeren, maar machteloos om te veranderen wie ze is, moet ze een keuze maken. En liefde maakt ons allemaal blind…

Vroeger als kind was ik echt dol op heksen hierdoor lijkt dit mij echt een leuk boek. Weer eens een boek met heksen erin en heksenjagers. Ik ben vooral benieuwd hoe dit verhaal gaat verlopen!!!

Bron

Het tweede boek is Nocturna geschreven door Maya Motayne. Waarschijnlijk ben ik zo nieuwsgierig naar dit boek omdat het iets weg heeft van de serie van V.E. Schwab A Darker Shade of Magic. Het eerste boek van die serie heb ik eerder dit jaar gelezen en ik ben zo enthousiast over die serie. Doordat ik die serie zo tof vind lijkt het mij leuk om dit boek ook te lezen. Hier gaat het boek over:

Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan veranderen. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er echt uitziet.
Alfie is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. maar als zijn oudere broer wordt vermoord, verandert zijn lot voor altijd.
Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

Nocturna verschijnt 12 september 2019.

Bron

Ahhh op dit boek kan ik echt niet wachten!!! Ik had het hierboven al over de serie A Darker Shade of Magic en 12 augustus 2019 komt het tweede deel uit. Vanaf het moment dat ik het eerste deel uit had kan ik niet wachten op het vervolg. Dit is het tweede deel in de serie, hier ging het eerste deel over (De Kleuren van Magie):

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over magie, en de magie terug vecht. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Ik hoop dat het tweede boek De Kleuren van Schaduw van V.E. Schwab net zo goed is als het eerste deel.

Dit zijn de boeken waar ik de komende tijd naar uitkijk, heb jij ook een boek dat binnenkort uitkomt waar je erg naar uitkijkt???

Liefs Nathalie

2 gedachtes over “Boeken die binnenkort uitkomen waar ik benieuwd naar ben

  1. Heks en jager doet mij wat denken aan de cover van het nieuwe boek van Leigh Bardugo: Ninth House? Maar klinkt echt geweldig! Nocturna ben ik nu bezig in de Engelse versie en helemaal terecht dat deze vertaald wordt!!! Ik kijk vooral uit naar de paperbackversie van The evil queen van Gena Showalter

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s