Koninginnen (Kendare Blake)

Heey,

Een paar artikelen terug plaatste ik een Bibliotheek haul waar ook dit boek in zat Koninginnen geschreven door Kendare Blake. Ik was altijd al benieuwd naar deze serie, maar nooit zo benieuwd dat ik de boeken heb gekocht omdat er altijd een boek was waar ik meer interesse in had, haha! Dus om dit boek te lenen van de bieb leek mij een goed idee^-^.

Waar gaat het boek Koninginnen over?:

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht. Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik. Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

Nadat ik de achterkant van het boek gelezen heb ben ik vooral benieuwd hoe het verhaal gaat verlopen omdat je leest wat welke koningin kan en je weet dat ze tegen elkaar moeten strijden maar verder weet je niet veel. Dit maakt het interessant.

Je leest in dit boek vanuit verschillende perspectieven, niet alleen vanuit de drie Koninginnen maar ook vanuit meer mensen om hun heen. In de eerste drie hoofdstukken komen alle Koninginnen aan de beurt en je leert de mensen om de koningin ook kennen. Omdat ze niet bij elkaar zijn opgegroeid leer je in die eerste drie hoofdstukken ongeveer vijftig bladzijden veel mensen kennen. Ik vond dit zo overweldigend dat ik na die drie hoofdstukken hebben zitten twijfelen om te stoppen met dit boek. Maar omdat ik nog maar vijftig bladzijden had gelezen wilde ik het nog wel een kans geven. Gelukkig maar want na een 120 bladzijden zat ik in het verhaal en vond ik het verhaal leuk. Het was vooral in het begin te overweldigend met te veel personages.

Het leuke aan dit boek vind ik dat de drie zussen allemaal verschillende persoonlijkheid hebben. Zo zie je dat door waar ze opgevoed zijn ook anders worden. Zelf vond ik Arsinoe de leukste personage tot nu toe.

Wel vind ik het verhaal op de één of andere manier wat langdradig, het verloopt allemaal wat langzaam. Niet perse op een negatieve manier maar toen ik het boek startte had ik andere verwachtingen dan waar het boek eindigde. Ik heb het idee dat het volgende boek het verhaal pas echt gaat beginnen.

Wat feitjes:
-Aantal pagina’s: 352
-Verschijndatum: april 2019
-Uitgever: HarperCollins
-Vertaald door: Sandra Hessels
-Kaarten inbegrepen: Ja

Ik vond het een leuk boek en als ik het nu een cijfer zou geven zonder er over na te denken zou ik het een hoger cijfer geven maar ik wil wel meenemen dat ik eerst bijna wilde stoppen met het boek plus dat het wat langdradig is hierdoor geef ik het boek een 7. Binnenkort ga ik zeker het tweede deel Duistere troon lenen van de bieb want ik ben benieuwd waar het verhaal heen gaat.

Heb jij dit eerste deel Koninginnen gelezen? Zo ja wat vond jij ervan???


Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s