De Kleuren van Schaduw (V.E. Schwab)

Heey,

Het tweede deel van de schemeringtrilogie van V.E. Schwab kwam in augustus uit. Ik kon niet wachten om het boek De kleuren van Schaduw in mijn handen te hebben. Toen ik het boek had heb ik ook gelijk een foto gemaakt en op instagram gepost (zie de foto hieronder.)

Eind mei las ik het eerste deel De Kleuren van Magie en ik was meteen verkocht (lees hier mijn review over het eerste deel.) Ik heb een tijdje zitten twijfelen of ik wel een boekenreview wilde schrijven over De Kleuren van Schaduw omdat het toch een tweede deel is van een serie en ik niet iets wil spoilen van het eerste boek. Maar hier type ik nu toch een review die spoiler free moet worden!!! (ik hoop dat het wat gaat worden ^-^.)

Omdat ik niet de flaptekst (achterkant) van het tweede boek hier wou typen omdat dat al wat verklapt van het eerste boek heb ik hier de flaptekst van het eerste boek getypt zodat je toch (als je het eerste deel nog niet gelezen hebt) een idee krijgt van het verhaal:

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over magie, en de magie terug vecht. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

In deze review ga ik niet echt diep op het verhaal in maar meer wat ik er van vond. Zoals ik al zei vond ik het eerste deel echt geweldig in mijn review gaf ik het boek een negen als cijfer. Als ik het eerste en tweede deel met elkaar vergelijk gaat mijn voorkeur wel uit naar het eerste deel, maar dit betekend niet dat het tweede deel slecht is. Tijd voor wat uitleg waarom:

Wat was het fijn om weer terug te zijn in de verschillende Londens. Maar ook om meer te lezen over Kell, Lila en andere personages uit het eerste deel. Ik ga niks verklappen maar in het tweede deel leren we ook nieuwe personages verder waaronder een aantal hele leuke waar ik wel fan van ben:).

Waarin het eerste boek echt een begin midden en soort van eind had ligt dit bij boek twee anders. Dit middelste boek van de serie voelt als een soort bouwsteen voor het laatste boek. Je krijgt veel informatie binnen dat belangrijk is voor later in de serie (DIT IS WAT IK DENK, want dat weet ik natuurlijk ook nog niet zeker.) Waarbij in boek één wat meer actie en spanning zat is dat in dit deel wat minder. Laat ik het anders zeggen er zit wel actie in maar op een andere manier, als je het boek gaat lezen snap je wat ik bedoel.

Het einde, pfoeee (meer zeg ik niet.) Ik kan hierdoor echt niet wachten tot het laatste deel uit komt maar dat is pas in januari 2020. Dat is nog heel ver weg. Ik hoop dat jullie iets aan deze review hebben en zo niet laat het mij dan vooral weten daar kan ik alleen maar van leren. Zoals ik al eerder zei denk ik dat dit boek een bouwsteen is voor het laatste boek dus laten we hopen dat in het laatste boek veel actie zit.

Zoals ik in het begin al zei vond ik het eerste boek beter dan dit deel. Ondanks dat heb ik echt genoten van dit boek. Zoveel liefde voor Lila she is a real badass!!! Ik geef dit boek daarom een acht. Heb jij De Kleuren van Schaduw al gelezen???

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s