Deze boeken zou ik graag vertaald zien

Heey,

Zoals ik al eens eerder heb verteld kijk ik al een lange tijd Booktube video’s van Nederlandse youtubers maar vooral ook veel buitenlandse youtubers. Hierdoor zie je vaak ook veel boeken die niet (of nog niet) vertaald zijn naar het Nederlands. Ik heb een aantal boeken op een rijtje gezet waar ik al een lange tijd nieuwsgierig naar ben en die ik graag zou willen lezen in het Nederlands.

Het eerste boek is The Cruel Prince geschreven door Holly Black: (serienaam is The folk of the air)

         
Bron                                            Bron                                          Bron

Wat ik weet van The Cruel Prince is dat het een duister verhaal is waarbij het begint dat de ouders van Jude vermoord worden en dat Jude en haar zussen meegenomen worden naar het land van de Fearies. Hier groeien ze op. Jude en haar zussen zijn sterfelijk hierdoor voelt ze zich niet echt welkom in het land van de Fearies. Ze moet vechten in deze wereld en waar veel gevaar is omdat ze sterfelijk is. Dan heb je ook nog een Prins Cardan die het Jude niet gemakkelijk maakt omdat hij sterfelijke wezens haat.

Dit is volgens mij een beetje het begin van het boek en dan gaat het natuurlijk verder, gaat Jude het overleven in de wereld van de Fearies. De reden dat ik graag zou willen dat dit boek vertaald word is omdat ik dol ben op fantasie maar dit verhaal spreekt mij zo aan omdat het fantasie maar tegelijkertijd zo duister gevoel geeft. (haha het boek/verhaal bedoel ik dan natuurlijk!!!)

The Cruel Prince is het eerste deel maar het tweede deel The Wicked King is ook al uit. Het laatste boek in deze serie is The Queen of Nothing en deze komt als het goed is 19 november dit jaar (2019) uit.

Het tweede boek is Illuminae geschreven door Amie Kaufman en Jay Kristoff: (serienaam is The illuminae files)

       

Bron                                          Bron                                         Bron

Deze tweede serie die ik gekozen heb is geen fantasie maar science fiction. Al moet ik je zeggen dat ik eigenlijk vrij weinig science fiction lees dus het is best wel bijzonder dat ik deze serie heb gekozen. Dit weet ik van Illuminae:
Het is het jaar 2575 en er is een oorlog over een planeet wat niet veel meer is. het is een ijzige plek. Maar de oorlog breekt uit op de planeet waardoor Kady en Ezra verplicht zijn om samen te werken, om het evacuerende ruimteschip te bereiken.

Zoals ik net al vertelde lees ik weinig science fiction maar wat me aan deze serie trekt is omdat het verteld word op een originele manier namelijk door bijvoorbeeld digitale gesprekken, verslagen, dossiers en nog veel meer.

Deze serie is al helemaal compleet met het tweede boek Gemina en het derde boek Obsidio

Het laatste boek is Scythe geschreven door Neal Shusterman: (Serienaam is Arc of a scythe series)

       

Bron                                         Bron                                           Bron

Scythe gaat over een wereld waar mensen niet meer natuurlijk dood kunnen gaan. Je snapt het al hierdoor word de wereld overbevolkt. Om de overbevolking tegen te gaan zijn er Schythes, zij kunnen mensen doden. Rowan en Citra zijn twee tieners en zij worden leerlingen om Scythe te worden. Een jaar lang lopen ze mee met een Scythe maar uiteindelijk kan maar één van een hen echte Scythe worden.

Over dit boek hoor ik zoveel op Booktube en het concept klinkt erg vet. Ik ben benieuwd hoe dit verhaal zou verlopen en als je er over nadenkt dat dit echt zou gebeuren lijkt het mij best eng!!! haha. Het tweede boek Thunderhead is ook al uit en in het najaar komt het laatste boek The Toll uit (5 novemer 2019).

Ik zou het leuk vinden als één van deze series vertaald zouden worden, maar nog leuker als ze allemaal vertaald zouden worden. Welk boek zou jij graag willen vertalen???

Liefs Nathalie

Een gedachte over “Deze boeken zou ik graag vertaald zien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s