De Weerling – Vlucht (Christopher C. Petersen)

Heey,

Eén van mijn beste vriendinnen kent de schrijver van het boek de Weerling en ze zei tegen mij “dit boek vind jij vast ook wel leuk”. Het is een fantasie verhaal dus de kans dat ik het een leuk boek vind is heel groot!!! Ik vond het leuk om een boek te lezen waar ik eigenlijk nog niks over gehoord had behalve van mijn vriendin. Normaal lees ik toch altijd boeken waar ik veel over hoor en schrijvers die vaak al bekend zijn, hierdoor vond ik het extra leuk om in dit boek te duiken.

Als eerste moet ik zeggen dat ik de cover van het boek interessant vind. Het heeft wat mysterieus waardoor ik meerdere keren een tijdje na heb gekeken. Ik moet wel zeggen dat de kwaliteit van het boek wat minder is. Het is een paperback en over de cover zit een soort dun plastic laagje maar dat laat dus bij de hoekjes al een beetje los. Dit is erg jammer want ik weet dat het boek nog niet heel vaak is gelezen.

Maar oké genoeg over de cover dit staat op de achterflap van het boek:

Levi leidt een normaal bestaan. Hij woont veilig thuis bij zijn moeder, broertje en zusje, tot hij wordt ontvoerd en samen met een blinde jongen in een kamp op wordt gesloten. ondanks zijn handicap blijkt de blinde jongen een gewiekste zakkenroller te zijn en Levi komt erachter dat zijn zicht veel beter is dan zijn medegevangenen.
Dan blijkt zijn oom Daniël ook nog eens meer te weten van zijn ontvoering. Levi’s wereld komt compleet op zijn kop te staan als mysteries en duistere complotten langzaam maar zeker ontvouwd worden. Wat is de rol van zijn oom hierin? Wat is er aan de hand met het meisje met de prachtige, witte ogen? en waar is die gevaarlijke edelman Cortez op uit?
Er wordt alles aan gedaan om te voorkomen dat het land in totale chaos terecht komt, maar als het noodlot toeslaat moet Levi met zijn vrienden rennen voor zijn leven. Zal hij ooit zijn familie terugzien?

Op het moment dat ik de achterflap van het boek las is alles nog een beetje vaag, je krijgt niet echt een beeld waar het verhaal over gaat. Ondanks dat maakt de achterflap mij wel nieuwsgierig naar het verhaal.

Als eerste wil ik zeggen dat ik de personages in het boek erg leuk vind, de personages zijn allemaal anders. In het boek is vriendschap erg belangrijk en dat vind ik altijd mooi om te zien, ondanks dat ze elkaar nog maar kort kennen.

Ik hoop niet dat dit negatief over gaat komen maar ik wil mijn eerlijke mening geven over het boek dus dan moet ik het ook hebben over de punten die ik minder vind. In de eerste 200 pagina’s word het verhaal opgebouwd, er gebeurd van alles maar tegelijkertijd voelt het dat er weinig gebeurd. Er is niet echt spanning of actie waardoor het verhaal wat minder word. Ik heb geen moment gedacht om te stoppen met het boek want het verhaal is wel uniek waardoor ik het wel verder wou lezen. In de laatste 150 pagina’s komt wel wat meer spanning en actie maar tegelijkertijd ook weer niet. Sorry ik wil niks spoilen en ik vind het best lastig om een goed beeld ervan te geven.

Zoals jullie weten ben ik echt dol op kaarten in boeken en vaak kijk ik tijdens het lezen op de kaart maar dit is de eerste kaart in het boek die voor mij niet echt een toevoeging heeft. Begrijp mij niet verkeerd echt super leuk dat er een kaart bij in zit maar ik word er niet echt wijzer van en hij trekt ook niet echt mijn aandacht om hem eens even goed te gaan bekijken.

Wat feitjes:
-Aantal pagina’s: 360
-Verschijndatum: augustus 2017
-Uitgever: Uitgeverij Macc
-Kaarten inbegrepen: Ja

Over het algemeen vond ik het een oké boek. Vooral als je erover nadenkt dat het iemands eerste boek is vind ik het knap. Ik bedoel ik doe het al die schrijvers niet na. (Daarom lees ik de boeken^-^) Het tweede deel van deze serie is ook al uitgebracht dus die wil ik uiteindelijk ook lenen van mijn vriendin en dan lezen, misschien was het eerste deel wel een mooie opbouw voor het tweede deel en wordt dat beter en beter. Dit is het eerste boek waar ik echt een tijdje heb moeten nadenken over een cijfer. Normaal hoef ik hier niet echt over na te denken. Maar mijn cijfer voor dit boek is een 6 geworden. Lezen jullie wel eens boeken van onbekende schrijvers?

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s