Duistere Troon (Kendare Blake)

Heey,

Duistere Troon van Kendare Blake is het tweede deel in de Three Dark Crowns serie. Ik heb ook wat over het eerste deel Koninginnen geschreven (klik hier als je dat wil lezen.) Ik ga natuurlijk geen spoilers geven ik ga vooral vertellen wat ik van het boek vond zoals altijd :).

Wat staat er op de flaptekst van Duistere troon?:

De zusjes Katharine, Arsinoe en Mirabella zijn alle drie erfgenaam van de troon, maar moeten, zoals elke generatie drielingen voor hen, uitvechten wie uiteindelijk koningin wordt. Het is een gevecht op leven en dood. Wie van de koninklijke zusjes zal als overwinnaar uit de bus komen en de troon mogen bestijgen? Katharine, eens de zwakste van de drieling, voelt zich sterker dan ooit tevoren. Arsinoe heeft de waarheid over haar krachten ontdekt en beseft dat haar geheim weleens in haar voordeel zou kunnen werken. En Mirabella, altijd de sterkste en de gedoodverfde koningin, raakt niet alleen zelf in groot gevaar: Ook de mensen om haar heen lopen gevaar en ze lijkt het niet te kunnen voorkomen. Er is niets en niemand die de zusjes tegenhoudt op weg naar de troon, behalve zijzelf…

In het eerste deel Koninginnen moest ik heel erg wennen aan de vele personages in deze serie, het was toen zo erg dat ik bijna gestopt was met het boek. Gelukkig heb ik dat niet gedaan wat tjongejonge wat is dit een goede serie! Koninginnen gaf ik als cijfer een zeven omdat ik bijna was gestopt en door de vele personages. In het tweede deel had ik daar geen last van, ik ken de personages en vind alle drie de zusjes geweldig. Ze zijn allemaal zo uniek. Natuurlijk heb ik wel een favoriet zusje en dat is Arsinoe zij blijft wel mijn nummer één!!!

Wat ik leuk vind aan deze serie is dat het verhaal groot opgezet is. Je leest veel vanuit verschillende hoeken. Ook is het verhaal heel tactisch opgezet en zijn er regelmatig plottwisten wat het boek onverwacht maakt.

In dit boek zit dezelfde kaart als in het eerste deel. En nog steeds ben ik echt dol op deze kaart ^_^!!!

Het leukste aan dit boek vind ik dat het zo goed is opgebouwd, het verhaal zelf zit erg goed in elkaar. Zoals altijd als ik wat schrijf over een boek heb ik het idee dat ik het maar weer vaag hou en niet echt duidelijk. Ondanks dat ik niet heel duidelijk kan schrijven wil ik jullie echt aanraden om deze serie een kans te geven. Plus je hoeft de boeken niet te kopen je kunt ze ook net als mij van de bieb lenen :).

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 384
– Verschijndatum: April 2019
– Uitgever: HarperCollins
– Vertaald door: Sandra Hessels
– Kaarten inbegrepen: Ja

Wat een geweldig boek. Koninginnen gaf ik een 7 maar dit boek ga ik duidelijk hoger geven. Doordat ik zoals ik al eerder vertelde de personages kende zat ik er meteen in. Vaak zie je dat een tweede boek echt zo’n tussen boek is en dat er niet zoveel gebeurd maar dat gevoel had ik zeker niet bij dit boek. Mijn cijfer voor dit boek is dus een 9!!! Ik hoop dat ze de rest van deze serie ook snel gaan vertalen want ik zou het echt jammer vinden als ik deze serie niet af kan lezen. 

Liefs Nathalie

Een gedachte over “Duistere Troon (Kendare Blake)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s