Aan alle jongens van wie ik hield (Jenny Han)

Heey,

Ik was in de bieb om mijn boeken terug te brengen en natuurlijk om een nieuw boek mee te nemen. Ik wilde eigenlijk een fantasieboek kiezen omdat ik daar de laatste tijd echt voor in de stemming ben. Maar uiteindelijk viel mijn oog op het boek Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han. Dit is een boek dat ik vroeger heel graag wilde kopen maar nooit gedaan heb. Nu heb ik niet meer de behoefte om het te kopen omdat het boek me minder aantrekt. Perfect dus om van de bieb te lenen.

Waar gaat het boek over?:

Wat als alle grote, heimelijke liefdes van je leven erachter komen hoe je ooit over ze dacht…
Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hard uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de bief in een doos onder haar bed. Tot op een dag de doos plotseling is verdwenen. Alle brieven blijken te zijn gepost, inclusief de laatste brief aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. Lara Jeans liefdesleven verandert in één klap van denkbeeldig naar totaal uit de hand gelopen. Of zou er toch iets moois uit de verstuurde brieven kunnen voortkomen…?

Van tevoren had ik verwacht dat ik het een gewoon boek zou vinden. Gewoon zo’n boek dat leuk is om een keer te lezen maar dan is het ook wel klaar. Maar het boek was leuker dan verwacht en ik werd helemaal meegezogen in het verhaal. Dit komt denk ik ook omdat ik mij heel erg kan herkennen in Lara Jean waar het boek om draait. Ik heb denk ik nog nooit een boek gelezen waarin ik mij zo kan herkennen als in dit boek, Lara Jean is namelijk onzeker, heeft last van angsten, vind het heerlijk om thuis te zijn, vind familie belangrijk en er waren nog een aantal dingen.

De schrijfstijl is erg fijn en het boek leest vlot weg. De hoofdstukken zijn meestal wel erg kort maar dit vond ik wel fijn bij dit boek.

Wat ik erg leuk vind aan dit boek is dat het niet alleen maar draait om liefde maar dat familie ook een belangrijke rol speelt. Je leest veel over Lara Jeans gezin en wat daar allemaal gebeurd.

Het einde van boek gaf me meteen de kriebels om het volgende deel op te pakken. Dus je snapt al dat ik binnenkort het vervolg ga lezen!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 320
– Verschijndatum: april 2016
– Uitgever: Moon
– vertaald door: Ellis Post Uiterweer & Anna Post Uiterweer
– Kaarten inbegrepen: nee

Is dit een boek dat ik zal aanraden? Ja ik zou het zeker aanraden ik heb er erg van genoten en ga binnenkort ook zeker het vervolg lezen. Voor mij was het ook fijn om uiteindelijk even wat anders te lezen dan fantasie vooral omdat ik weet dat de komende boeken dat wel weer gaan zijn maar daardoor kijk ik er nu extra naar uit om weer fantasie te lezen. Ik geef dit boek een 8!!!

Hebben jullie nog aanraders voor andere leuke contemporary boeken???Liefs Nathalie

Een gedachte over “Aan alle jongens van wie ik hield (Jenny Han)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s