De Kleuren van Licht (V.E. Schwab)

Heey,

Wat heb ik uitgekeken naar dit boek, ik kan het gewoon niet geloven dat ik deze serie heb uitgelezen en dat het nu voorbij is. De kleuren van licht van V.E. Schwab is een geweldig einde van deze serie. (Ik probeer geen spoilers te geven maar in mijn blogbericht staat wel de flaptekst van dit boek dus als je deze serie nog wil lezen is het misschien beter om dit blogartikel later te lezen!)

Instagram

Op het moment dat ik dit boek binnen kreeg moest ik meteen een foto maken voor instagram om te laten zien hoe enthousiast ik ben voor dit boek!!!

Wat staat er op de flaptekst van het boek?:

De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell moet besluiten waar zijn loyaliteit ligt en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie haar beheerst.
Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.
Wie zal de macht grijpen? Wie zal roemloos ten onder gaan?

Het eerst deel De Kleuren van Magie vond ik echt geweldig waardoor ik super uitkeek naar het tweede deel. Op het moment dat ik De Kleuren van Schaduw binnen kreeg begon ik meteen met lezen. Ik vond dit boek ook geweldig maar toch net wat minder dan het eerste deel, het voelde wel een beetje als een tussen boek van een serie. Ondanks dat vond ik het verhaal geweldig en keek ik uit naar het laatste de De Kleuren van Licht en ik kan je vertellen dat het mijn verwachtingen overtrof. Dit laatste deel was het beste deel van deze serie naar mijn mening.

Je leest uit verschillende perspectieven zoals Kell, Lila, Rhy, Alucard en Holland maar ook lees je een aantal hoofdstukken over de koning en koningin wat ik zelf erg interessant vond in dit verhaal om iets meer over hun te lezen. Je hebt ook perspectieven die maar een aantal keer naar voren komen. Ik heb soms boeken waarbij ik het niet fijn vind als je uit veel verschillende perspectieven maar in dit boek heb ik er geen last van en vind ik het juist fijn en het voegt veel toe aan het verhaal.

Het verhaal word net als alle andere delen weer heel goed opgebouwd. Ik hou echt van het opbouwen in deze serie je word helemaal meegezogen in het verhaal. Het enige wat ik minder vind aan dit boek is dat het verhaal zo goed word opgebouwd en dan aan het einde gaat alles in het verhaal heel makkelijk, iets te makkelijk. Ik ga hier niet te diep op in omdat ik geen spoiler wil geven. Als je dit boek hebt gelezen laat even weten of jij ook dat gevoel had!?!

Alle personages in dit boek zijn zo uniek. Meestal heb ik wel een favoriet maar ik kan bij deze serie gewoon niet kiezen. Dat is één van de dingen die ik zo goed vind van dit boek.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 656
– Verschijndatum: januari 2020
– Uitgeverij: Boekerij
– Vertaald door: Inge Pieters
– Kaarten inbegrepen: nee

Op het moment dat ik het boek uitlas had ik een lach op mijn gezicht die ik er even niet af kon krijgen, tegelijkertijd was er ook een soort verdriet omdat ik meer wil lezen over Kell en Lila en de rest over de verschillende Londens. Mijn cijfer voor dit boek is een 9. Een hoog cijfer maar ik ben echt verliefd op deze serie!!! Heb jij ook een serie waar je geen genoeg van kan krijgen???Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s