Nevermoor (Jessica Townsend)

Heey,

Nevermoor moet een magisch middle grate boek zijn, dat is wat ik altijd hoorde voor ik het boek ging lezen. Ik kan je nu gelijk al vertellen dat het zeker zo is. Wat heb ik genoten van dit boek. Op het moment dat je begint met lezen word je helemaal meegezogen in deze magische wereld!!!

Wat staat er op de flaptekst?:

Morrigan Crow is vervloekt. Ze wordt beschuldigd van allerlei rampen en is gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. Maar vlak voordat de klok twaalf slaat op haar laatste avond en de Meute van Rook en Schaduw haar komt ophalen, wordt ze gered door de zonderlinge Jupiter Noord.
Hij neemt haar mee naar een nieuwe, wonderlijke wereld: Nevermoor. Het enige wat Morrigan moet doen om daar te mogen blijven is lid worden van het exclusieve Wondergenootschap. Maar dan moet ze wel eerst vier onmogelijke proeven doorstaan en bewijzen dat ze een uniek talent heeft (wat ze niet heeft.) Kan ze het Wondergenootschap ervan overtuigen dat ze thuishoort in deze magische wereld, voordat de Meute van Rook en Schaduw haar alsnog te pakken krijgt?

Je leest het boek vanuit Morrigan een meisje dat in het begin van het boek elf wordt. Morrigan is vervloekt en alles wat mis gaat komt door haar. Ze leeft een eenzaam leven want niemand wil in haar buurt komen. Maar dan word ze gered door Jupiter en gaat ze naar Nevermoor. Op het moment dat ze naar Nevermoor gaat begint het verhaal echt leuk te worden. Het avontuur begint dan echt!

Wat ik zo mooi vind aan dit middle grate boek is dat er verschillende onderwerpen naar voren komen zoals familie, vrienden en jezelf leren kennen. Het boek is grappig maar er zijn ook spannende stukken. Ik denk dat dat het boek sterk maakt omdat het perfect in balans zit met onderwerpen die belangrijk zijn op een leeftijd net voor de pubertijd.

Ondanks dat ik niet de leeftijd heb waarvoor het geschreven is heb ik dus toch erg genoten van het boek. Ik vind Morrigan als hoofdpersonage erg leuk. Maar ook andere personages in het boek zijn geweldig zo vind ik Jupiter Noord, Haldorn maar zeker ook de magnifikat Fenestra geweldig. Je kun zo lachen om de verschillende personages. Ze zijn allemaal uniek gemaakt.

Ik kan echt iedereen aanraden om dit boek te lezen. Ik ben echt verliefd geworden op dit verhaal.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 384
– Verschijndatum: maart 2018
– Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
– Vertaald door: Sabine Mutsaers
– Kaarten inbegrepen: nee

Ik ben zo blij dat ik dit boek heb kunnen lezen van de bibliotheek. Eerst heb ik nog een aantal andere boeken die ik wil lezen maar op het moment dat ik weer een boek van de bieb leen staat het vervolg hoog op mijn lijstje. Het cijfer voor Nevermoor is een 8. Heb jij Nevermoor al gelezen???

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s