Huis van Aarde & Bloed (Sarah J. Maas)

Heey,

Over de boeken van Sarah J. Maas hoorde ik altijd al veel. Ik was zelf erg benieuwed naar haar serie de glazen troon, maar deze serie is wel zeven delen dus ik was van plan die maar te lenen bij de bibliotheek. Dus als we weer mogen lenen bij de bibliotheek wil ik deze serie zeker gaan lezen. Maar oke, Sarah J. Maas is een grote schrijfster en kwam nu met haar eerste New Adult boek Huis van Aarde & Bloed uit. Op het moment dat hij uit kwam zag ik het boek veel voorbij komen op instagram. Uiteindelijk las ik waar het boek over ging en ik was verkocht en bestelde het boek. Toen het boek binnen kwam schrok ik wel een beetje, het boek heeft namelijk meer dan 900 pagina’s!!! Ik heb nog nooit zo’n dik boek gelezen.

Hier gaat het boek over (flaptekst):

Cresent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit over zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.
Bryce Quinlan – half mens, half Fae – geniet samen met haar vrienden volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen zet meer in beweging dan ze lief is.

Ik kan gewoon niet geloven dat ik een boek van meer dan 900 pagina’s heb gelezen. De eerste 150 pagina’s vond ik wel pittig. Je krijg heel veel informatie maar het is ook nog maar het begin van een fantasie boek wat betekend een hele nieuwe wereld die je moet leren kennen. Ook komen er gelijk veel verschillende personages. Ik moet toegeven dat ik in de eerste 150 pagina’s wel stukken meerdere keren heb gelezen. Ik wil hier niet mee zeggen dat ik het vervelend vond want het verhaal en wat er gebeurde sprak mij wel aan.

Na de eerste 150 pagina’s vond ik het makkelijker worden ik leerde de personages beter kennen en snapte een beetje hoe de wereld in elkaar zat. Het boek is helemaal geen moment saai. Ik heb nog nooit een boek gelezen van Sarah J. Maas en wist hierdoor niet wat ik kon verwachten en omdat het boek zo dik is was ik van tevoren bang dat het misschien wat langdradig zou worden maar dit had ik helemaal mis.

De twee hoofdpersonages die wij volgen in het boek zijn Bryce Quinlan en Hunt Athalar. Zij moeten samenwerken om het mysterie op te lossen. Je leest dus uit beide perspectieven en hierdoor leer je de personages goed kennen. Het mooie aan dit boek is dat je langzaam ze beter leert kennen tot aan het einde van het boek. Hierdoor blijf je nieuwsgierig naar de personages. Je leest het meest uit het perspectief van Bryce en Hunt maar er is nog één ander leuk personage waar je af en toe zijn perspectief te lezen krijgt maar wie dit is zou ik niet verklappen!

Ik vind dat het verhaal goed opgebouwd is. Hoe verder je in het boek komt hoe meer je dingen snapt die je in het begin leest. Uiteindelijk kom je bij het einde van het boek en wat is dat een knaller echt geweldig maar hierdoor word je meteen nieuwsgierig naar het vervolg. Huilen dit, hoelang moeten we wachten op het vervolg?

Dit boek is spannend, magische, romantisch en soms emotioneel. 

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 936
– Verschijndatum: maart 2020
– Uitgeverij: Boekerij
– Originele titel: House of Earth and Blood
– Vertaald door: Annemarie Lodewijk & Jet Matla
– Kaart inbegrepen: ja

Dit is tot nu toe mijn favoriete boek van 2020 en daarom geef ik het een 9. Heb jij al een boek gelezen van Sarah J. Maas?

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s