Ontworteld (Naomi Novik)

Heey,

Ontworteld van Naomi Novik is het eerste luisterboek wat ik volledig heb afgeluisterd. Ik heb vorig jaar een ander luisterboek geprobeerd maar toen vond ik het maar niks. Toch besloot ik ongeveer een drie weken geleden om het nog eens te proberen maar nu met een ander boek. De luisterbieb is een geweldige app om in rond te kijken of er wat voor jou tussen zit. Iedereen kan een aantal boeken luisteren gratis en als je lid bent van de bibliotheek en je inlogt geeft het je nog meer keuze. Ik kwam uiteindelijk bij het boek ontworteld uit en gaf het een kans.

Instagram

Waar gaat het boek over?:

Ontworteld is het verhaal over een volk dat vertrouwt op een kille tovenaar die hen moet beschermen tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen – een lot haast net zo verschrikkelijk als in het Woud terechtkomen.
Het volgende keuzemoment nadert en de jonge Agnieszka is bang. Zij weet – iedereen weet – dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest…

Een boek beluisteren is toch weer een hele andere ervaring dan een boek lezen. Als je het verhaal zelf leest neem je het wel beter in je op dan als je het alleen maar luistert. Ik had niet verwacht dat ik het hele boek uit zou luisteren omdat ik dus in het verleden maar niks vond. Maar Ontworteld is echt een geweldig luisterboek, misschien komt dat wel omdat het verhaal word verteld alsof het allemaal al gebeurd is en iemand jou haar avontuur verteld. Hierdoor was het zo fijn om dit boek te beluisteren. Ook had de voorlezer een prettige stem.

Het verhaal zelf zit ook goed in elkaar. In het begin van het verhaal zie je hoe belangrijk de vriendschap is tussen Agnieszka en Kasia. Ook is het bijna tijd dat de Draak (zo noemen zij de tovenaar) een nieuw meisje gaat kiezen dat tien jaar lang bij hem in de toren woont. Iedereen gaat er van uit dat het Kasia word zo ook Agnieszka. Agnieszka vind dit vreselijk want ze wil haar beste vriendin niet missen en kan geen leven zonder haar voorstellen, dus de tijd die ze nog samen hebben brengen ze waardevol met elkaar door. Maar op het moment dat de draak komt word niet Kasia gekozen. Dan begint het verhaal pas echt.

Ik vind het fijn dat je in het begin van het verhaal een goed beeld krijgt van Agnieszka wat zij zowel op een dag doet en wie belangrijk voor haar zijn. Dit is natuurlijk haar beste vriendin Kasia maar ook lees je meer over haar familie. Het verhaal begint pas echt als Agnieszka in de toren is. In het begin lijkt de Draak vreselijk maar als het verhaal verder vorderde kom je samen met Agnieszka achter verschillende dingen wat meer duidelijkheid geeft over de Draak en alles om haar heen. De Draak heeft wel een naam maar hier kom je later in het verhaal pas achter.

Ontworteld voelt als een uniek magisch verhaal waarin je helemaal word meegezogen!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 512
– Verschijndatum: november 2015
– Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
– Orginele titel: Uprooted
– Vertaald door: Inge Boesewinkel & Jeske Nelissen
– Kaart inbegrepen: nee

Wat was dit een fijn luisterboek ik heb er zo van genoten. Mijn cijfer voor dit boek is een 8, in de toekomst hoop ik meer te lezen van Naomi Novik. Hebben jullie aanraders voor andere luisterboeken?
Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s