Het Koninkrijk (Jess Rothenberg)

Heey,

Een tijdje geleden schreef ik een blogbericht over het boek Ontworteld van Naomie Novik, dit was mijn eerste luisterboek. Nadat ik Ontworteld had afgeluisterd heb ik niet stilgezeten. Meteen daarna zocht ik een nieuw boek op en dat werd Het Koninkrijk van Jess Rothenberg. Ik was al een tijdje benieuwd naar dit boek omdat ik eind 2019 regelmatig dit boek zag verschijnen op instagram.

Instagram

Waar gaat het boek over?:

Welkom in het Koninkrijk…
Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightechwezens. Ana is één van de zeven Fantasisten, android-prinsessen die zijn ontworpen om de dromen van bezoekers waar te maken.
Maar Ana’s sprookje verandert in een nachtmerrie wanneer ze beschuldigd wordt van de moord op parkmedewerker Owen. Met behulp van getuigenissen, verhoren en Ana’s eigen herinneringen wordt een sprookje ontrafeld vol liefde, leugens en wreedheid – een verhaal over wat het écht betekent om mens te zijn.

Voor ik het boek kon lenen van de bibliotheek was ik al begonnen in het luisterboek. Ik zat er niet meteen zo lekker in als bij het boek ontworteld, maar dit komt denk ik omdat het boek anders is opgebouwd dan de meeste andere boeken. Je leest namelijk hoofdstukken van de rechtszaak maar tussendoor zie je steeds herinneringen van Ana voor ze vast kwam te zitten. Langzaam maar zeker ontrafel je steeds meer wat er gebeurd is. Het boek houd mij in zijn greep tot het eind. Je leest onder andere:
rechtszaaak ondervragingen
Herrineringen van Ana voor de beschuldigingen
Ondervragingen na de rechtszaak
Rechtbankverslag
Camerabeelden
Dit zijn de meest voorkomende hoofdstukken maar af en toe zit er ook wat anders tussen zoals schema’s of een afbeelding in het boek. Dit maakt het boek uniek om te lezen. Ik heb het boek beluisterd maar ik denk dat dit ook een erg leuk boek is om fysiek te lezen, omdat het zo uniek is opgebouwd.

Het boek word verteld vanuit het perspectief van Ana. Ik leefde erg mee met Ana maar ik was niet zo aan haar gehecht (haha misschien een beetje een gek woord om te gebruiken ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel.) Ook met de rest van de personages had ik dit niet. Ook het verhaal vond ik oké het bleef niet zo bij mij hangen. Het was leuk om te horen maar het hield me niet zo bezig. Ik denk dat de laatste 60 pagina’s het voor mij pas echt interessant werd. Hiermee wil ik niet zeggen dat het boek slecht is maar het pakte mij niet zo.

Ik ben benieuwd of er nog een vervolg komt van dit boek want als dat zo is ben ik door die laatste 60 pagina’s wel heel benieuwd geworden hoe het dan verder zou gaan. Ik zou het vervolg zeker willen lezen!

Feitjes:
– Aantal pagina’s: 320
– Verschijndatum: september 2019
– Uitgeverij: Moon
– Originele titel: The Kingdom
– Vertaald door:  Hanneke van Soest & Wilma Paalman
– Kaart inbegrepen: nee

Wat is dit een uniek boek maar tegelijkertijd vind ik het verhaal niet heel indrukwekkend. Het blijft niet zo bij mij hangen als andere verhalen. Dit is natuurlijk prima! Ik vind het leuk dat ik dit boek heb gelezen maar zou het daarom niet gaan herlezen. Ik geef dit boek een 7.


Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s