De Wrede Prins (Holly Black)

Heey,

Wat was ik bij toen het boek De Wrede Prins uitkwam! Ik had namelijk in 2019 een artikel geschreven over boeken die ik graag vertaald zou zien, hierbij stond ook The Cruel Prince wat in het Nederlands De Wrede Prins is. Op het moment dat ik het artikel schreef had ik geen idee dat in 2020 dit boek uit zou komen. Vroeger als kind heb ik De Spiderwick Chronicles gelezen van Holly Black en dat vond ik een geweldig boek (de film was ook leuk.) Nu was het dus tijd om een nieuw boek van Holly Black te lezen.

Instagram

De eerste druk van De Wrede Prins is een limited edition, wat echt heel gaaf is! Het boek heeft gouden randen en er staan prachtige geïllustreerde begin en eind pagina’s in. Het tweede deel De Gevallen Koning komt 13 november 2020 uit en is ook een limited edition!!!

Wat staat er op de flaptekst?:

Natuurlijk wil ik net als zij zijn. Ze zijn zo prachtig. Cardan is zelfs nog mooier dan de rest. Ik haat hem meer dan de anderen. Ik haat hem zo erg dat ik soms, als ik naar hem kijk, nauwelijks kan ademen.
Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs. Voor ze wist wat er gebeurde, haalde de man een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moeten met hem mee naar het elfenland Elfhame.
Tien jaar later heeft Jude het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Ik moet eerlijk zijn dat ik erg moest wennen aan het verhaal, ik zat er niet meteen lekker erin. Ik heb ook best een lange tijd over dit boek gedaan omdat ik tussentijds ook andere boeken heb gelezen. Dit betekend niet dat ik het boek niet leuk vond. In het begin moest ik echt wennen aan het boek, hoe het verhaal verliep en wat er allemaal gebeurde. Maar op het moment dat het verhaal echt begon te veranderen zat ik er helemaal in. Zo ging ik in het begin heel langzaam door het boek heen maar de laatste 150 pagina’s vloog ik er doorheen.

In het begin lees je een stukje over hoe Jude was toen ze klein was namelijk 7 jaar. Op dat moment word zij en haar zussen meegenomen naar Elfhame. Je kunt in het boek heel goed lezen hoe die tien jaar wonen in Elfhame haar veranderd  heeft. Maar door het boek te lezen snap je ook dat dit gewoon gebeurd, het is nou niet bepaald fijn om in Elfhame te wonen.

Ik moet zeggen dat het verhaal intens is en dat er veel gebeurd wat ik totaal niet verwacht. Dit maakt het verhaal voor mij heel interessant en leuk, al moet ik zeggen dat ik ook niet heel snel iets zie aankomen.

De personages in het boek zijn erg divers. Ik vind Jude als personage die je volgt door het verhaal meestal wel leuk. Ook prins Cardan is erg interessant.

De Wrede Prins is een intens en onverwachts verhaal!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 352
– Verschijndatum: februari 2020
– Uitgeverij: Boekerij
– Vertaald door: Anne-Marieke Buijs
– Kaarten inbegrepen: Ja

Mijn cijfer voor dit boek is een 7.5 omdat ik eerst wel even in het verhaal moest komen. Ik kan niet wachten om het vervolg te lezen omdat het einde echt mijn favoriete stuk was dus ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Naar welk vervolg kijk jij uit???
Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s