Verkikkerd (Lisette Jonkman)

Heey,

Door boekstagram heb ik regelmatig boeken voorbij zien komen van Lisette Jonkman. Ik vind vooral haar nieuwe covers van de serie verkikkerd erg mooi! Maar een tijdje geleden kreeg ik van Cheyenne Winands haar boek “Als ik help” als recensie exemplaar (zie hier mijn recensie). Dit zette mij aan het denken dat ik bijna nooit een boek lees van een Nederlandse schrijver/schrijfster. Ik besloot om hier verandering in te brengen, natuurlijk zal ik nog steeds veel vertaalde boeken lezen. Maar ik wil hier bij stil staan en ook wat boeken oppakken van eigen bodem.

Het eerste boek wat ik oppakte van eigen bodem is Verkikkerd van Lisette Jonkman. Ik zocht een nieuw luisterboek en zag dat Verkikkerd op de luisterbieb stond. Dus je snapt het al dat ik begon te luisteren naar dit verhaal!

Waar gaat het boek over? (flaptekst)

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? ze valt toch zeker niet op nerds…

Ik wil beginnen met zeggen dat ik zo genoten heb van dit boek. Meestal lees ik fantasieboeken dus dit is heel wat anders maar dat maakt het juist alleen maar leuker.

Lucille of ook wel Lucy is de hoofdpersonage uit het boek Verkikkerd. We lezen het boek vanuit haar perspectief. In het begin van het boek kon ik mij soms wel een beetje ergeren aan Lucy maar dit komt denk ik omdat we heel verschillend zijn. Als je het boek leest zie je een hele persoonlijke groei van Lucy wat ik leuk vind om te zien. De nerds waar ze bij komt te wonen zijn allemaal stuk voor stuk geweldig. Plus ik vind het echt geweldig dat alle nerds elkaar bij hun bijnaam noemen. De verwijzingen van namen naar films of games zijn echt geweldig bijvoorbeeld Hermelien van Harry Potter of Paladin van World of Warcraft (dit spel heb ik zelf ook een paar jaar gespeeld^_^) Ik vind de bijnamen echt geniaal! Alleen daarom raad ik je aan om dit boek te lezen en erachter te komen wat de bijnaam van Lucy word!!!

Het is een heerlijk boek om te luisteren maar ik denk dat het boek ook erg fijn weg leest als je het fysiek zou lezen. Ik lig vaak krom van het lachen. Er zijn dingen die in het boek gebeuren waarvan je wel kan verwachten dat dat terug gaat komen. Maar dit maakt het juist leuk omdat ik steeds zit te denken gaat het nu gebeuren. Het boek is niet alleen licht er komen ook wat zwaardere onderwerpen aan te pas. Ik vind dat Lisette een goede balans tussen licht en de wat zwaardere onderwerpen heeft gevonden.

Op de een één of andere manier doet de schrijfstijl van Lisette Jonkman mij denken aan Sophie Kinsella waar ik ook graag boeken van lees.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 464
– Verschijndatum: juni 2013
– Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Wat een geweldig boek ik ga dit jaar zeker de rest van de serie beluisteren. Ik kan niet wachten om te zien wat Lucy nog meer gaat beleven. Mijn cijfer voor dit boek is een 8.5! Hebben jullie aanraders voor boeken van Nederlandse schrijvers/schrijfsters?


Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s