Veel liefs, Lara Jean (Jenny Han)

Heey,

Begin van dit jaar ben ik begonnen aan de serie “Aan alle jongens van wie ik hield” en nu ben ik alweer bij het laatste deel “Veel liefs, Lara Jean.” Onderaan het blogbericht heb ik de boekenrecensies staan van Aan alle jongens van wie ik hield en Ps ik hou nog steeds van je, als je het leuk vind kun je die ook lezen. Na het lezen van het tweede boek was ik erg benieuwd naar dit boek. Ik moet zeggen dat ik erg verrast ben door dit laatste deel!

Waar gaat het boek over?

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?
Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter, haar vader gaat hertrouwen met hun leuke buurvrouw én haar zus Margot komt naar huis deze zomer, precies op tijd voor de bruiloft.
Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Ze moet een belangrijke beslissing nemen: waar gaat ze studeren? Lara Jean is bang dat haar relatie met Peter onder haar keuze zal lijden. Ze heeft Margot hetzelfde zien doormaken met Josh en vreest het ergste… Zal ze haar familie én de jongen van wie ze houdt achter moeten laten?

Zoals ik al zei was ik erg verrast door dit boek en ik zal het meteen maar zeggen dit laatste deel is mijn favoriete boek van deze serie. In het eerste en tweede boek is het onderwerp liefde waar het in die boeken het meest over gaat. Natuurlijk komen er ook andere onderwerpen aan bod in die eerste twee boeken. In dit laatste deel zien we nog meer andere onderwerpen naar voren komen zoals de familie van Lara Jean. Ook laat dit boek zien op een hele mooie en goede manier dat er altijd verandering is in het leven en dat er altijd keuzes zijn die je kan maken.

Net als de andere boeken lezen we vanuit het perspectief van Lara Jean. Ik vind het fijn bij deze serie dat we vanuit één personage lezen. Het boek leest hierdoor makkelijk weg.

Ik vind dat als je naar de hele serie kijkt dat je goed kan zien dat Lara Jean zich steeds verder heeft ontwikkeld. Maar ondanks dat ze sterker word blijft ze toch dicht bij haarzelf. Dit vind ik fijn om te lezen het wordt niet overdreven waardoor het onrealistisch lijkt, maar juist hoe Jenny Han dit geschreven is geeft een realistisch beeld hoe het werkelijk kan gaan.

Het verhaal is mooi opgebouwd en zoals in elk boek gebeurd er veel. Soms vind ik dat het een beetje te snel gaan en had ik graag net iets meer erover willen lezen.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 288
– Verschijtndatum: september 2018
– Uitgeverij: Moon
– Originele titel: Always and Forever, Lara Jean
– Vertaald door: Ellis Post Uiterweer en Anna Post Uiterweer
– Kaart inbegrepen: nee

Het is een mooi einde van deze serie, al moet ik zeggen dat ik graag meer had willen lezen over Lara Jean hoe het haar bijvoorbeeld bevalt op de universiteit. Maar ik denk vooral dat ik over Lara Jean meer zou willen lezen omdat ik als persoon erg op haar lijk en dat heb ik nog niet vaak in een boek gezien.

Ik heb erg genoten van dit laatste deel waarbij ik bijna de hele tijd een lach op mijn gezicht had. Het cijfer voor dit boek is een 8. Heb jij al een boek gelezen van Jenny Han?


Liefs Nathalie

Boekenrecensie: Aan alle jongens van wie ik hield
Boekenrecensie: Ps ik hou nog steeds van je

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s