De Magische Apotheek (Anna Ruhe)

Heey,

Begin dit jaar ben ik er achter gekomen dat ik het heerlijk vind om een jeugdboek te lezen. Het leest heerlijk weg en de verhalen zitten vaak zo goed in elkaar! Begin dit jaar las ik Nevermoor en nu pakte ik het boek De magische apotheek er hangt een geheim in de lucht op.

Instagram

Wat staat er op de flaptekst?:

Het eerste wat Lucie aan haar nieuwe huis opvalt is dat het er vreemd ruikt, naar wel duizend dingen tegelijk! Maar waar die geuren vandaan komen is niet duidelijk en de sleutel die Lucie onder een trede van de trap vindt, past op geen enkel slot. Maar er moet toch een deur zijn waar hij bij hoort?
Samen met haar broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze eindelijk de juiste deur vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven. De ruimte die ze betreden hangt van onder tot boven vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin brouwsels in alle mogelijkheden kleuren borrelen! Al snel ontdekken ze dat in de flesjes niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, Maar ook talloze gevaren. Eén flesje had zelfs beter nooit geopend kunnen worden…

Wat is de cover van het boek mooi! Hierdoor trekt het boek al veel aandacht. Maar dat is niet het enige in het boek staan prachtige illustraties en zelfs eentje in het midden van het boek over de hele pagina. Daarnaast een aantal wat kleinere en bij elk nieuw hoofdstuk staat er ook altijd wat geïllustreerd.

Dit jeugdboek heeft ook nog wat grotere letters wat erg fijn is voor kinderen die nog bezig zijn met lezen. Ze moeten wel al redelijk kunnen lezen voor ze dit boek kunnen lezen denk ik. Maar dit boek ik zeker ook erg leuk om te lezen als je al wat ouder bent.

Het verhaal zelf zit ook goed in elkaar. Ik werd erg in het verhaal opgezogen en was naar elk hoofdstuk benieuwd wat er ging gebeuren in het volgende hoofdstuk. Lucie als hoofdpersonage is erg leuk en opgewekt. Ze is nieuwsgierig wat soms iets positiefs is maar wat ook haar valkuil kan zijn, leuk om dit zo terug te zien in het boek. Andere belangrijke personages in het boek zijn haar broertje Benno en buurjongen Mats.

De magische apotheek is een heerlijk jeugdboek

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 264
– Verschijndatum: mei 2019
– Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
– Vertaald door: David Orthel
– Illustraties van: Claudia Carls
– Kaarten inbegrepen: nee

Wat was dit een heerlijk boek om te lezen. Even luchtig tussen alle andere boeken door. Ik wil zeker de volgende delen ook gaan lezen. Dit laat wel zien dat ik het een leuk boek vond. Ik geef dit boek als cijfer een 7.5. Wat is het laatste jeugdboek dat jij hebt gelezen?


Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s