Dwaallicht (Floor Quint)

Heey,

Een aantal maanden geleden kreeg ik een mailtje van Floor met de vraag of ik haar eerst geschreven boek Dwaallicht wilde lezen. Mijn antwoord hierop was natuurlijk ja, anders zou ik dit blogbericht niet aan het typen zijn. Het lezen van een debuut vind ik leuk. Zo bijzonder dat zoveel mensen op een jonge leeftijd al een boek kunnen schrijven, ik zou het ze niet na doen.

Instagram

Het boek heb ik al een aantal maanden in huis. Het is niet dat ik het heb weggelegd want ik ben er meteen in begonnen op het moment dat ik het boek van daarvoor uit had. Dat boek was Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas, het boekreview van dit boek komt snel online. Ik was dus al weken bezig in dit boek en het was niet omdat ik het niet leuk vond maar door de pijn aan mijn voeten en de angsten die er bij kwamen kijken, hierdoor ging het lezen vrij langzaam. Ik heb hierover twee artikelen geschreven namelijk:
* Verergering van mijn neuropathie
* Als je leven stil staat

Wat staat er op de flaptekst?:

Welkom bij de Dwaling.
Een tweede kans.
Een nieuw leven.
Elke dertig jaar mogen honderd jongeren zich inschrijven voor een beroemd experiment, met de kans op een beter leven. De zeventienjarige Ella besluit zich in te schrijven, vastbesloten om haar leven achter zicht te laten. Maar wanneer het experiment begint lijkt er iets niet te kloppen, en er slaat hen een gruwelijk lot te wachten.

Op het moment dat Floor vroeg of ik haar boek wilde lezen ging ik eerst kijken waar het boek over ging en of het mij aansprak. Ik vind het leuk om boeken te lezen maar het moet wel iets zijn wat mij aanspreekt. Als eerst zag ik de cover van het boek, deze is erg donker en zou niet snel mijn aandacht trekken. Op de foto is het al helemaal lastig om te zien, nu ik het boek in het echt heb zie ik iets van palmbomen en groene planten. De cover is vrij donker wat aan de ene kant mijn aandacht helemaal niet zou trekken in de winkel maar aan de andere kant nu ik het boek heb heeft het wel iets mysterieus. Wel vind ik dat de letters van de titel er mooi uit komen. Na het zien van de cover las ik de flaptekst en dit sprak mij erg aan. Het is een boek dat wel in mijn straatje aan keuzes past.

De hoofdpersonage in het boek heet Ella, zij heeft een rot leven en wil mee doen aan de Dwaling voor een beter leven. Maar we lezen niet alleen vanuit het perspectief van Ella maar ook uit vele andere personages. Het is fijn om vanuit meerdere personages te lezen, maar in dit boek was het soms wat teveel. Soms las je vanuit iemand en dan duurde het lang voor je er weer wat over las. Ook duurde het soms even voor ik doorhad vanuit welke perspectief ik las. Ik denk dat de vele perspectieven niet perse erg zijn voor een boek maar dan had dit boek misschien net wat uitgebreider moeten zijn. Soms ging het verhaal erg snel en had ik wel iets meer willen weten over de situatie. Zelf vond ik het einde van het boek geweldig maar ook hier had ik graag wat uitgebreider over willen lezen. Het voelt dat ik soms wat informatie mis.

Wat is wel uniek vind aan dit boek is dat je in het eerste hoofdstuk leest vanuit tegenwoordige tijd maar daarna ga je meteen terug in de tijd. Ik weet dat dit wel eens gebeurd in boeken maar zelf heb ik nog nooit een boek gelezen waarbij dit het geval was. Het is raar om al iets te weten wat er gaat gebeuren voor het verhaal begonnen is. In het begin moest ik hier wel aan wennen en vond ik het een beetje vervelend, maar al snel wende ik eraan en vond ik het een tof idee en heeft het ook wel iets, want je blijft wel denken hoe gaat het zo ver komen.

Dwaallicht is het eerste deel in een serie en dit merk je ook echt in het boek. Het verhaal word goed opgebouwd. Ook lees je stukken waarvan je nu nog niet weet wat ermee gaat gebeuren. Dit vind ik echt tof. Het zette mij echt aan het denken nadat ik het boek uit had, hoe zou het verder gaan. Ik ben daarom erg benieuwd naar het vervolg en hoop dat dit snel uitkomt!

Het boek leest heerlijk weg een fijne schrijfstijl. Ook de lettergrote is fijn, ik heb zelf dyslexie en deze grote is echt top!

Dwaallicht is een fantasierijk verhaal!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 222
– Verschijndatum: 22-05-2020
– Uitgeverij: Boekscout
– Uitvoering: paperback
– Kaart inbegrepen: nee

Ik voelde mij vereerd om Dwaallicht te lezen en mijn cijfer voor dit boek is een 6. Als Floor door gaat met boeken schrijven weet ik zeker dat haar boeken steeds beter worden.


Liefs Nathalie

* Dit boek heb ik gekregen als recensie exemplaar maar dit beïnvloed mijn mening niet over het boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s