Hof van Doorns en Rozen (Sarah J. Maas)

Heey,

Na het lezen van Huis van Aarde & Bloed was ik echt verkocht, het verhaal was geweldig (wat jullie ook hebben gelezen in mijn blogbericht.) Natuurlijk had ik al veel gehoord over Sarah J. Maas en haar boeken stonden ook al hoog op mijn lijstje. Maar na het lezen van Huis van Aarde & Bloed wilde ik zeker meer. Een tijdje terug kocht ik voor een mooi prijsje de box set van Hof van Doorns en Rozen.

Dit staat op de flaptekst:

Als de negentienjarige jager Feyre in het bos een wolf doodt, komt een beestachtig wezen vergelding opeisen. Hij sleept haar mee naar een verraderlijk, magisch land dat ze alleen kent van legendes. Daar ontdekt Feyre dat het wezen dat haar gevangengenomen heeft geen dier is, maar Tamlin: één van de dodelijke onsterfelijke elfiden die ooit hun wereld regeerden. Tijdens haar verblijf op het landgoed veranderen haar gevoelens voor Tamlin van ijzige vijandigheid in vurige passie, sterker dan elke waarschuwing die ze ooit heeft gekregen over de prachtige, gevaarlijke wereld van de elfiden. Maar ondertussen trekt een eeuwenoude, donkere schaduw steeds verder over het Elfidenrijk en Feyre moet een manier zien te vinden om die te stoppen… Anders zullen Tamlin en zijn hof voor eeuwig verdoemd zijn.

Hof van Doorns en Rozen is geïnspireerd op Beauty and the Beast, ik was heel benieuwd hoe ik dat zou terug zien in dit boek. Op zekere hoogte kan ik zeker zeggen dat ik in dit eerste deel dit wel terug kan zien.

Feyre is een fijn hoofdpersonage om te volgen. Ze is zorgzaam en denkt altijd eerst aan een ander en als ze iets beloofd te doen dan doet ze dit ook. Ik vind het mooi om te lezen hoe goed ze voor haar familie wil zorgen in deze moeilijke tijden. Natuurlijk verandert dit alles als ze word meegenomen door Tamlin omdat ze een wolf heeft gedood. Maar dit weerhoud haar niet om nog steeds aan haar familie te denken.

Het is ook erg interessant om meer te lezen over Tamlin. Je leert samen met Feyre steeds meer over hem. Andere personages die ik ook geweldig vond waren Lucien, Rhysand en Nesta, allemaal heel verschillend maar wel heel interessant om meer over te lezen.

Eén van de dingen ik zo geweldig vond bij Huis van Aarde en Bloed is de romantiek en dat heeft Sarah J. Maas ook weer geweldig gedaan in dit boek. Maar naast de romantiek is het verhaal ook goed opgebouwd met drama en actie. Het is een heerlijk boek waar mijn gedachten sinds ik het uit heb vaak naartoe gaan. Ik heb nu al zin om binnenkort het vervolg op te pakken!

Die laatste 150 pagina’s waren zo spannend. Ook gebeurde er van alles waardoor ik nu al zit te fantaseren wat er in het volgende deel gaat gebeuren, ik heb al allemaal ideeën ^_^. Het is leuk om er over na te denken en als ik later het boek ga lezen om te kijken of ik het goed heb. Waarschijnlijk niet want ik heb het meestal fout!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 424
– Verschijndatum: februari 2016
– Uitgeverij: Best of YA/ van Goor
– Originele titel: A Court of Thorns and Roses
– Vertaald door: Gerdien Beelen
– Kaart inbegrepen: ja

Dit was echt een geweldig eerste deel van een serie hierdoor geef ik Hof van Doorns en Rozen een 7.8. Heb jij deze serie al gelezen?


Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s