Verslingerd (Lisette Jonkman)

Heey,

Het is weer tijd voor een blogbericht over een boek van Lisette Jonkman namelijk Verslingerd. Verslingerd is het tweede deel van een serie, het eerste deel was Verkikkerd (klik hier voor de recensie over Verkikkerd.) Het eerste deel vond ik echt geweldig en ik moet zeggen dat ik meteen in het verhaal zat. Net als verkikkerd heb ik ook dit boek beluisterd.

Waar gaat het boek over? (flaptekst)

Het studentenleven gaat niet over rozen. Dat van Lucy niet, tenminste! Haar relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is Laura’s interesse alleen zakelijk…? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social mediaverslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken wordt er van alle kanten aan haar getrokken door vrienden en familie met problemen. Hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk belangrijk in het leven?

Wat was het weer fijn om terug te zijn in het fort bij Lucy en de nerds. Ik heb zo kunnen lachen om dit boek ^-^. Zoals ik hierboven al zei zat ik meteen in het verhaal. Dit heb ik bijna altijd als ik een serie lees, je kent de personages van het boek al en hierdoor zit ik snel in het verhaal. Met mijn luisterboeken wissel ik altijd tussen Genres van boeken, hiervoor was ik een fantasieboek aan het lezen dus even overstappen naar een feelgood was echt fijn. Maar naast dat de personages van Verkikkerd weer in dit boek voorkomen zijn er natuurlijk ook nieuwe personages. Wat ik zo fijn vind aan de boeken van Lisette is dat alle personages anders zijn. Ook vind ik dat ze goed laat zien dat iedereen goede en minder goede eigenschappen heeft. Dit zorgt er echt voor dat het boek meer realistisch aanvoelt.

Net als in het eerste deel komen er leuke onderwerpen naar voren maar er komen ook een aantal minder leuke onderwerpen naar voren. Het leven is natuurlijk niet alleen zonneschijn. In Verslingerd komen een aantal echt heftige onderwerpen naar voren. Ik vind dat dit zo goed verwerkt is in het boek. Ik heb zelf genoeg meegemaakt wat minder leuk is in het leven, zoals jullie weten heb ik twee keer Hodgkin gehad. Hierdoor vind ik goed om te lezen dat er in een boek niet alleen het mooie laat zien maar ook dat er iets kan komen wat minder mooi is.  Hopelijk snappen jullie wat ik bedoel.

Er gebeurd veel in Lucy’s leven dit zorgt ervoor dat je van het één naar het ander word geslingerd. Dit zorgt ervoor dat je veel kan lachen. Omdat ik het boek heb beluisterd waren er veel momenten dat ik tijdens bijvoorbeeld mijn gezichtsverzorging in een bijna slappe lach terecht kwam. Niet dat dit erg is het zorgt er alleen voor dat het wat langer duurt voor ik klaar was. Ook waren er genoeg momenten dat ik eigenlijk bezig moest met wat anders maar ik eerst even een stukje verder wilde luisteren wat vaak het einde van het hoofdstuk was. Meestal kon ik mij inhouden om te stoppen maar diep van binnen wilde ik eigenlijk wel doorluisteren.

Verslingerd laat op een positieve manier zien dat niet alles mee kan zitten in het leven.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 352
– Verschijndatum: juni 2014
– Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Het is zo’n fijn idee dat ik weet dat er nog een deel is in deze serie. Het is gelukkig nog niet voorbij. Ik heb het boek al gereserveerd bij de bibliotheek dus ik ga binnenkort beginnen met het beluisteren van het laatste deel in de serie. Mijn cijfer voor dit deel is een 8!


Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s