De Duistere School (Sandra J. Paul)

Heey,

Op Instagram zie ik regelmatig boeken voorbij komen van Sandra J. Paul wat mij nieuwsgierig maakte. Ik lees eigenlijk bijna nooit thrillers maar met dit boek De Duistere School kwam daar verandering in (het is wel een jeugdtriller.) Ik ben het boek gaan luisteren via de bibliotheek.

Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Op de dag na de grote storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp. De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen.
Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp.
Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen.
Maar dan verdwijnen de kinderen één voor één.

Wat word dit boek goed beschreven! Een boek luisteren is toch weer anders dan het boek lezen. Maar doordat dit boek goed beschreven is in de details is het net dat je erbij bent. Dit maakt het boek heel levendig.

De cover van het boek past goed bij het verhaal. Het heeft een spannende grimmige sfeer. Het is een hardcover en de kwaliteit van het boek ziet er goed uit. Ook de bladzijden voelen fijn aan! Soms heb je van die boeken met hele dunne bladzijden maar deze in dit boek zijn net wat steviger waardoor je ze makkelijk kunt omslaan.

Quinten is de hoofdpersonage in dit boek en we volgen hem tijdens het verhaal. De gedachten van Quinten vind ik sterk in het boek. Het is fijn om te lezen wat hij denkt. Wat ik ook tof vind in dit boek is dat het laat zien dat kinderen niet altijd alles durven en dat dat ook niet erg hoeft te zijn. Ook leren we de vrienden van Quinten kennen Marin, Thomas, Oona, Daan, Mats maar ook zijn vader. Graag had ik meer over hen willen lezen en ze nog wat beter leren kennen.

Zoals ik in het begin al zei lees ik eigenlijk bijna nooit thrillers en ondanks dat dit een jeugdthriller is vond ik het best spannend. Na dit verhaal ben ik zeker nog niet klaar met Kraaidorp en gelukkig hoeft dat ook niet Het Verlaten Huis is een ander boek van Sandra J. Paul dat zich ook afspeelt in Kraaidorp.

Ik heb het boek ook even geleend van de bibliotheek en wat is de lettergrootte fijn. Daarnaast staan er prachtige illustraties aan het begin van elk hoofdstuk. Natuurlijk zie je dit wel vaker maar wat ik leuk vind bij dit boek is dat de illustraties niet hetzelfde zijn bij elk hoofdstuk.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 216
– Verschijndatum: februari 2019
– Uitgeverij: Hamley Books
– Uitvoering: hardcover
– Leeftijd: 10+

Het Verlaten huis wil ik zeker binnenkort gaan lezen en ik hoop net als De Duistere School in de vorm van een luisterboek. De Duistere School geef ik als cijfer een 7.


Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s