Grim en Schaduw (Jon Skovron)

Heey,

Op het moment dat ik deze recensie schrijf is het 22 september, ik weet niet precies wanneer dit artikel online komt vandaar deze uitleg (11 november is wel een hele tijd later ^-^.) Ik geef deze uitleg omdat lezen de laatste tijd slecht wil, fysiek lezen lukt nog steeds niet maar gelukkig lukt het wel om weer bezig te zijn met mijn luisterboeken. (zie uitleg artikel als je leven stil staat.) Ik was al een tijdje bezig in Grim en Schaduw van Jon Skovron maar door alles had ik al een aantal weken niet geluisterd maar ik moet zeggen dat op het moment dat ik weer begon met luisteren ik meteen weer in het verhaal zat. Ondanks dat fysiek lezen nog niet wil ben ik heel blij dat luisterboeken wel weer willen. (klik hier voor mijn recensie van het eerste deel Hoop en Rood.)

Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Rood wordt door de biospinners tegen zijn zin omgevormd tot een meedogenloze huurmoordenaar. Als persoonlijke vriend en bodyguard van de prins raakt hij steeds meer betrokken bij de politiek van het paleis, en daardoor leert hij al snel dat het leven tussen de adel net zo dodelijk kan zijn als dat in de straten van Nieuw Laven.
Ondertussen terroriseert Hoop de schepen van het Keizerrijk terwijl ze zich voordoet als de gevreesde piraat Torment Grim. Als ze een complot van de biospinners op het spoor komt waarbij het bloedbad in het dorp van haar jeugd niet meer dan een spelletje lijkt, besluit ze eens en voor altijd een einde te maken aan de wandaden van de biospinners.
Hoop en Rood worstelen echter steeds meer met hun nieuwe rollen en verantwoordelijkheden, en nu de biospinners hun macht over de keizer versterken, begint de tijd te dringen. Niet alleen hun eigen lot staat op het spel, maar dat van het hele keizerrijk.

Grim en Schaduw is het tweede deel in Het Keizerrijk Der Stromen. Ondanks dat een tweede deel van een serie vaak als een opbouw voelt voor het laatste deel vond ik Grim en Schaduw erg goed. Ja, tijdens het hele verhaal kon je aan veel merken dat het een opbouw is naar het laatste deel. Maar er was ook een groot gedeelte verhaal dat echt voor dit boek was. Natuurlijk kan ik hier niet te diep op in gaan maar wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat je bij veel series hebt dat het tweede deel wat tegenvalt maar bij Grim en Schaduw had ik dit niet.

De hoofdpersonages Rood en Hoop waren weer geweldig. Na het lezen van het eerste boek en hoe het eindige wist ik dat het meteen heftig zou kunnen beginnen, en dat was ook zo. Het einde van het eerste deel was echt hartverscheurend. Het boek begint meteen met actie en een gevecht. Net zoals in het eerste boek lees je vanuit verschillende perspectieven. Niet iedereen is op dezelfde plek dus je leest ook verhalen door elkaar heen. Natuurlijk weet je dat het wel in elkaar gaat overlopen maar wanneer dat is de vraag. Maar door de verschillende verhalen bleef ik nieuwsgierig omdat je vaak weer een hoofstuk of zelfs twee moet wachten voor dat gedeelte weer verder gaat. In het eerste deel zie je Rood en Hoop groeien, nou moet ik zeggen dat in het tweede deel dit ook aanwezig is. Ook zijn er weer veel bijpersonages die heel interessant zijn en belangrijk voor het verhaal. Zo zien we bijvoorbeeld Wesp en Fuller terug maar er komen ook nieuwe bijpersonages bij in dit deel die het verhaal heel interessant gaan maken. Jon Skovron weet echt goede personages neer te zetten!

Zoals ik in het begin van dit artikel al vertelde heb ik dit verhaal geluisterd via de Luisterbieb. Het eerste deel werd voorgelezen door Jurjen van Loon en hier heb ik heel erg van genoten hij zette met zijn stem alle personages zo uniek neer. Ik hoopte er al op dat ook het tweede deel door hem werd voorgelezen en dit was het geval.

Ook is de unieke taal van Nieuw Laven weer aanwezig in het boek. Net zoals ik vertelde in mijn recensie over Hoop en Rood moet dit je liggen. Ik heb hier geen problemen mee en vind juist hierdoor het boek uniek maken. Omdat ik al veel kende uit het eerste boek hoefde ik hier totaal niet aan te wennen. Ook zit in dit boek net als in het eerste deel een kaart die tijdens het lezen weer goed van pas kan komen.

Ik vind Grim en Schaduw een sterk midden boek voor een serie!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 480
– Verschijndatum: november 2017
– Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
– Vertaald door: Karin Breuker
– Originele titel: Bane and Shadow (Empire of Storms 2)
– Kaarten inbegrepen: ja

Het einde van dit boek maakt mij heel nieuwsgierig naar het laatste deel. Het is dat ik bij luisterboeken wat afwisseling doe in genre waarbij ik nu een feelgood luister maar ik weet zeker dat het volgende luisterboek Bloed en Storm gaat zijn. Dit boek krijgt net als het eerste deel als cijfer een 8.


Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s