De Laatste Magiër (Lisa Maxwell)

Heey,

Wat is dit een goed boek!!! Ik had al veel over dit boek gehoord op Youtube en Instagram en een tijdje geleden kocht ik dit boek bij boekenkraam.nl voor een leuk prijsje. Ondanks dat ik veel over het boek had gehoord wist ik vrij weinig van het verhaal af. Hierdoor ging ik blind het verhaal in wat het waarschijnlijk alleen maar beter maakte.

Instagram

Wat staat er op de flaptekst?:

Magie is bijna uitgestorven. De laatsten die nog magische krachten hebben, leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. De sinistere Orde houdt ze gevangen op Manhattan. Wie het eiland verlaat, verliest zijn krachten en soms zelfs zijn leven.
Esta is een geoefende dief met een aangeboren talent om de tijd te manipuleren. Ze is opgeleid om magische voorwerpen te stelen van de Orde. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevalt, voordat het vernietigd wordt en magie voorgoed verloren gaat. Maar als Esta de toekomst wil redden, moet ze iedereen uit het verleden verraden…

Het verhaal is in het begin wel wat lastig om te volgen. Het zit namelijk zo je leest vanuit verschillende perspectieven en vanuit verschillende tijden. In de eerste 80 bladzijden ga je van de ene tijd naar de andere en daarnaast omdat je leest vanuit verschillende perspectieven leer je veel personages kennen. Dit vond ik in het begin van het boek wel lastig vooral de verschillende tijden. Maar na die eerste 80 bladzijden word alles rustiger waardoor het boek weer makkelijker weg te lezen is.

We hadden het net al over de personages in het boek en de belangrijkste zijn Esta en Harte. De hoofdpersonages in dit boek zijn echt geweldig! Ze zijn heel uniek en je kan zo met ze meeleven omdat je van beide perspectieven leest. Maar je leest niet alleen vanuit de perspectieven van Esta en Harte ook andere perspectieven komen voorbij zoals onder andere Dolph of Jack. Ieder personage in dit boek is anders.

Wat zit dit verhaal goed in elkaar. Er gebeurd zoveel maar tegelijkertijd is het verhaal goed opgebouwd en word er echt ergens naartoe gewerkt. Het boek is heel onvoorspelbaar. Ik zit echt met een lach op mijn gezicht dit te typen omdat ik dit boek gewoon zo geweldig vond. Het einde van het boek was gewoon echt bizar, ik zat zo in het verhaal dat ik het echt moest uitlezen! Hierdoor ging ik pas midden in de nacht slapen dat zegt denk ik wel wat over dit boek.

Naast dat dit boek dus echt geweldig is zit er ook een kaart in. De kaart is echt een toevoeging aan het verhaal. Vaak staat aan het begin van een hoofdstuk waar het verhaal zich afspeelt ik heb regelmatig op de kaart gekeken. In fantasieboeken is een kaart echt een mega toevoeging.

Dit boek heeft mij weggeblazen, tot nu toe staat dit boek op nummer 1 van 2020!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 528
– Verschijndatum: maart 2018
– Uitgeverij: Boekerij
– Originele titel: The last magician
– Vertaald door: Maren Mostert
– Kaart inbegrepen: Ja

Ik kan niet wachten om het volgende deel te lezen De Duivels Dief alleen moet ik hier nog even mee wachten. Wij gaan hier thuis als gezin lootjes trekken en ik heb De Duivels Dief onder andere op mijn lootje gezet dus het word duimen dat ik dit boek krijg! Met kerst ga ik hier achter komen. Maar één ding is zeker ik ga dit boek lezen in 2021! Diep van binnen kan ik wel huilen want dat is nog zo ver weg! Mijn cijfer voor dit boek is een 9.5!!! Wat is jou favoriete boek van 2020 tot nu toe?


Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s