Een dag in december (Josie Silver)

Heey,

Voor december zag ik in de app van de bibliotheek het luisterboek staan Een dag in december. Meteen toen ik dat zag dacht ik dat boek wil ik lezen in december, het perfecte moment ervoor. Ik kon niet wachten tot het zover was en reserveerde het boek op tijd bij de bibliotheek. Het is een leuk boek om te lezen in december, maar niet teveel gericht op kerst. Hierdoor kan je het boek prima oppakken in alle andere maanden van het jaar!

Instagram

Wat staat op de flaptekst?:

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voelt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magische moment… en dan rijdt haar bus door.
Laurie denkt dat ze de jongen van de bushalte nooit meer zal tegenkomen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. Een dan is… de jongen die ze gezien heeft vanuit de bus.
Vastbesloten om hem te vergeten gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Voor ik over ga naar het verhaal wil ik zeggen dat ik de cover van dit boek mooi vind! Het is zo sfeervol en geeft een romantisch gevoel!

Wat is dit een uniek boek. Je volgt Laurie en Jack tien jaar lang. Je leest bepaalde fragmenten van een jaar. Dus aan het begin van het hoofdstuk staat bijvoorbeeld 5 juni en dan lees je vanuit het perspectief van Laurie of Jack. Ik vind het idee om een boek te schrijven op deze manier echt origineel, het is zo anders dan andere boeken. In het begin moest ik er even aan wennen. Wat ik ook leuk vind in het verhaal is dat Laurie aan het begin van elk jaar goede voornemens op papier zet. Het is maar iets kleins maar het geeft charme aan het boek.

Je leest het boek vanuit het perspectief van Laurie en Jack en wat er allemaal gebeurd in hun leven in die tien jaar. Naast Laurie en Jack is Sarah een belangrijk personage in het boek. Ik vind Sarah echt geweldig, ik denk dat ik heel erg met haar zou kunnen lachen. De personages zitten goed in elkaar en je ziet ze echt veranderen in die tien jaar dat je ze volgt.

Er komt veel in het verhaal naar boven zoals vriendschap, verdriet, drama, werk, ups en downs. Ik heb het boek beluisterd en ik vond dat het fijn verteld werd door Chava Voor in ’t Holt. Soms staat aan het begin van het hoofstuk de naam van Laurie of Jack maar het gebeurd ook vaak dat alleen de datum er staat. Chava vertelde het verhaal zo goed dat meteen kon horen aan haar stem of het over Laurie of Jack ging, echt knap hoe ze dat doen!

Een dag in december is luchtig maar toch vol drama!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 416
– Verschijndatum: oktober 2018
– Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
– Originele titel: One day in december
– Vertaald door: Lara Visser

Ik vond dit echt een leuk boek om te lezen in december. Mijn cijfer voor dit boek is een 7.5. Dit boek van Josie Silver is echt origineel dus ik hoop zeker in 2021 een ander boek van haar op te pakken.

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s