Witheet (Jennifer L. Armentrout)

Heey,

2020 is echt het jaar waarin ik luisterboeken heb ontdekt. Nu kan ik ze niet meer wegdenken in mijn dagelijks leven. Elke dag luister ik wel even naar een luisterboek, vaak tijdens mijn gezicht verzorging, douchen en fysio oefeningen. Het boek waar ik jullie vandaag meer over ga vertellen heet Witheet van Jennifer L. Armentrout. Het is een young adult fantasieboek.

Instagram

Waar gaat het verhaal over?: (flaptekst)

Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Vooral lastig bij Zayne, de zo niet bereikbare jongen op wie ze stiekem verliefd is. Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere maar ook gevaarlijke demon. Hoewel ze beter uit zijn buurt kan blijven, heeft hij één groot voordeel: dat verboden-te-kussengedoe is helemaal geen issue met hem. Hij heeft immers geen ziel…
Wanneer Layla ontdekt dat iemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?

Voor ik meer ga vertellen wat ik van het verhaal vond wil ik zeggen dat ik de cover echt niet mooi vind. Ik heb het boek geleend van de bibliotheek en daar hebben ze nog de oude cover. De cover doet niks af van het verhaal maar als deze cover in de winkel zag zou ik het boek niet snel bekijken. Het is dat ik op Youtube over dit verhaal heb gehoord waardoor ik het ben gaan lezen. De nieuwe cover is trouwens een stuk mooier!

Bij de eerste paar hoofdstukken voelde het als een standaard young adult boek, het greep mij niet echt aan. Maar na die eerste zeg voor het gemak drie hoofdstukken werd ik helemaal meegesleurd in het verhaal. Het is een leuk boek en ik was benieuwd wat er ging gebeuren. Het verhaal is heerlijk en niet te zwaar om te lezen. Ik vond het een fijn boek om te luisteren al is het wel een beetje standaard young adult boek. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het verhaal leuk is om even tussendoor te lezen of luisteren maar dat het niet het boek van het jaar word.

Je leest alles vanuit het perspectief van Layla. Layla is net zeventien geworden en is niet zoals haar klasgenootjes, ze is namelijk half wachter en half demon. Al wil ze vooral geloven dat ze meer wachter is. Layla is een wat onzeker meisje die tijdens het verhaal sterker word en veel leert over haar zelf. Haar leven veranderd aardig nadat ze Roth ontmoet een demon. Roth is een ander belangrijk personage in dit boek hij komt zelfverzekerd over en weet wat hij wil. Zayne is een wachter en erg belangrijk voor Layla, Zayne komt over als een zorgelijke jongen die veel om Layla geeft. Al vond ik het wel lastige om Zayne te peilen in een groot deels van dit boek.

Het verhaal zit wel goed in elkaar al had er in het begin wel wat meer actie in mogen zitten van mij. Het einde zit goed in elkaar. Het zorgt ervoor dat ik erg benieuwd ben naar het tweede deel.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 416
– Verschijndatum: februari 2016
– Uitgeverij: HarperCollins
– Orginele titel: White Hot Kiss
– Vertaald door: Marjet Schumacher
– Kaart inbegrepen: nee

Na het lezen van dit boek ben ik benieuwd naar het vervolg. Mijn cijfer voor dit boek is een 7.

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s