Hof van Mist en Woede (Sarah J. Maas)

Heey,

Hof van doorns en rozen vond ik al geweldig, maar dit boek is zoveel beter. Wat ik altijd grappig vind om te horen is dat veel mensen die deze serie lezen het tweede deel het beste vinden. Nu kan ik dat nog niet zeggen maar ik vind dit zo grappig omdat meestal het tweede deel minder is dan het eerste en laatste. Klik hier voor mijn recensie van een Hof van doorns en rozen. Het boek heeft net 600 bladzijden dit lijkt veel maar als je eenmaal leest zijn al die bladzijden het waard!

Instagram

Waar gaat het verhaal over?: (flaptekst)

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lenthehof maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. Ze heeft nu dan wel de krachten van een Hoge Fea, haar hart blijft menselijk, en Feyre kan niet vergeten wat voor vreselijke dingen ze heeft gedaan om Tamlin en zijn volk te redden. En dan is er nog de afspraak die ze heeft gemaakt met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof. Wanneer Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Wat zit dit boek weer geweldig in elkaar. Er gebeurd veel maar er is ook tijd om de personages beter te leren kennen. Ik merk dat ik erg met Feyre meeleef. Ik lees altijd voor ik ga slapen en op het moment dat ik mijn boek weg leg val ik altijd in slaap terwijl ik aan het denken ben wat er gaat gebeuren. (Dit doe ik wel met meer boeken!)

Ook dit deel lezen we weer vanuit een ik perspectief van Feyre. Ik vind het vaak fijn bij fantasie boeken om uit meerdere perspectieven te lezen maar bij deze serie vind ik het tot nu toe prima om alleen uit Feyre haar perspectief te lezen. Al zou ik heel soms wel wat vanuit Rhysand willen lezen!

In Hof van doorns en rozen leren we Rhysand al een beetje kennen, maar in dit deel leren we hem pas echt kennen zijn ware ik. Na het lezen van Hof van doorns en rozen wilde ik ook zo graag aan dit boek beginnen juist omdat ik meer wilde lezen over Rhysand en hem beter leren kennen.

 

In dit boek leren we zoveel nieuwe personages kennen en ze zijn echt geweldig. Mijn twee favoriete nieuwe personages uit dit boek zijn Mor en Cassian. Net als in Hof van doorns en rozen had ik graag meer willen lezen over Feyre zussen. Nu weten we natuurlijk dat Hof van zilveren vlammen uitkomt en dat we meer gaan lezen over Nesta. Hier kijk ik echt naar uit, ik weet dat veel mensen Nesta als personage niet zo goed kunnen uitstaan maar ik vind haar echt geweldig. In het eerste deel al maar in dit deel nog meer! Kom maar op met Hof van zilveren vlammen!!!

Net als in het eerste deel zit ook in dit deel een kaart. Als je de kaart voor het eerst ziet zou je denken dat het exact dezelfde kaart is en dit is ook zo. Maar er staan wel nieuwe dingen op aangegeven dat je in het eerste deel nog niet wist. Het is maar een heel klein verschil maar het maakt het toch weer anders.

Je gaat zo van deze personages houden!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 608
– Verschijndatum: juli 2016
– Uitgeverij: Best of YA
– Originele titel: A Court of Mist and Fury
– Vertaald door: Valerie Janssen
– Kaarten inbegrepen: ja

Wat heb ik genoten van dit tweede deel. Ik kan ook weinig negatiefs noemen over het verhaal daarom is mijn cijfer een 8.5! Het liefst zou ik meteen in het derde deel beginnen, wat ook zou kunnen. Maar ik lees eerst even wat anders tussendoor en dan pak ik het derde deel op!

Liefs Nathalie

2 gedachtes over “Hof van Mist en Woede (Sarah J. Maas)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s