Zonderling (Laini Taylor)

Heey,

Wat heb ik op booktube (YouTube) altijd veel gehoord over Strange the Dreamer, het verhaal klonk altijd zo magisch en in detail geschreven. Echt een boek voor mij dacht ik, en gelukkig heeft Best of YA het boek uitgegeven in het Nederlands! Wat was ik enthousiast toen ik het hoorde, vervolgens lees ik het boek pas in 2021 uit. (april 2019 kwam Zonderling uit in het Nederlands.)

Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Al sinds zijn vijfde is junior bibliothecaris Lazlo Zonderling geobsedeerd door de mythische stad Ween, die tweehonderd jaar geleden gescheiden werd van de rest van de wereld. Het vergt echter meer moed dan Lazlo in zich heeft om zijn vertrouwde leven om te gooien en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een groep legendarische krijgers uit Ween heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kan grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Wat erg dat ik dit boek nu pas heb gelezen!!! Het is echt een geweldig verhaal, alles word zo goed beschreven. Ik hou er echt van als alles zo goed in detail is beschreven, Ik weet dat sommigen het verhaal dan te sloom vinden maar ik vind het altijd veel toevoegen aan het verhaal. De opstart van het verhaal duurt vaak langer maar later in het verhaal krijgt dat zoveel waarde. Dat geldt zeker ook voor Zonderling. Je krijgt zo’n goed beeld van Lazlo en Sarai maar ook zeker andere belangrijke personages.

We lezen vanuit meerdere perspectieven meestal vanuit Lazlo of Sarai maar af en toe komt er ook nog een ander perspectief langs. De personages zitten echt geweldig in elkaar. Lazlo ondanks alles wat hij heeft meegemaakt is hij positief en denkt aan anderen. Hij is altijd bezig met het mysterie van Ween. En dan heb je nog zijn dromen, ik wou dat ik net zo kon dromen als Lazlo. Sarai heeft haar hele leven al in angst geleefd wat volkomen logisch is. Ze wil gezien worden maar dit is onmogelijk. Gelukkig heeft ze haar broer en zussen waar ze veel van houdt. Ook de andere personages in dit boek zijn geweldig. Mus en Calixte zijn twee geweldige bij personages.

Wat ik zo jammer vind aan Zonderling is dat er geen kaart in zit. het zou zo leuk zijn geweest om een kaart van Ween te hebben.

Het einde van dit verhaal is zo geweldig en tegelijktijdig vreselijk! Ik las het laatste hoofdstuk en wat een plottwist en toen was het verhaal afgelopen ik had zoveel vragen en wilde meer! Na het lezen van de laatste bladzijde verwacht ik heel veel van Muze.

Ik wil net zo kunnen dromen als Lazlo, zo magisch!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 464
– Verschijndatum: april 2019
– Uitgeverij: Best of YA – van Goor
– Orginele titel: Strange the Dreamer
– Vertaald door: Lia Belt
– Kaart inbegrepen: nee

Wat is Zonderling een geweldig boek! Mijn cijfer is een 8.5. Het is dat ik nu een paar andere boeken heb die ik eerst wil lezen anders had ik Muze gelijk willen kopen om te lezen. Hopelijk kan ik in 2021 wel het laatste deel lezen.

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s