Steenkoud (Jennifer L. Armentrout)

Heey,

Na het luisteren van het eerste deel Witheet van Jennifer L. Armentrout wist ik zeker dat ik deze serie verder wilde luisteren. (Klik hier voor de boekrecensie van Witheet.) Daarom ga ik jullie vandaag vertellen wat ik van deel twee Steenkoud vond. Ook dit deel heb ik geluisterd als luisterboek.

Wat staat er op de flaptekst?:

Layla – half wachter, half demon – zit in een behoorlijke dip. De jongen op wie ze al jaren een oogje heeft is onbereikbaar voor haar, en de wachters, die haar altijd hebben beschermd, lijken haar ineens niet meer te vertrouwen. Bovendien mist ze Roth, de demonenprins die haar beter leek te begrijpen dan wie ook. Om haar te redden, heeft hij zich opgeofferd, waarna hij spoorloos is verdwenen.
Net als ze denkt dat het niet veel erger kan worden, gebeuren er dingen die alles veranderen. Tot haar verrassing ontdekt ze nieuwe, onvermoede en supercoole krachten bij zichzelf. En dan krijgt ze een wel heel onverwachte bezoeker, met nieuws dat haar wereld op zijn kop zet…

Net als bij het vorige boek vind ik de oude covers niet mooi, het trekt mij niet aan. Ik leende het boek van de bibliotheek en daar zijn de oude covers nog wat ook logisch is want die zijn nog prima leesbaar en daar gaat het uiteindelijk om. De nieuwe covers van de boeken zijn een stuk aantrekkelijker, vind ik.

Op het moment dat ik begon met dit luisterboek zat ik meteen in de wereld van wachters en demonen. Het is heerlijk om terug te zijn. Dit boek is een young adult en dat merk je zeker tijdens het lezen. Het verhaal is wel wat voorspelbaar grotendeels.

Instagram

Net als het eerste deel lezen we vanuit het perspectief van Layla. Je ziet dat Layla echt gegroeid is na alles wat er tijdens het eerste boek is gebeurd. Ze heeft wat meer vertrouwen in haarzelf en kijkt anders tegen de dingen aan. Ik vind het leuk om te zien dat ze groeit als personage. Natuurlijk lezen we ook weer veel over Roth en Zayne maar ook over haar vrienden Stacey en Sam. In het vorige boek had ik graag iets meer over haar vrienden willen lezen en ondanks dat ik nog steeds meer over ze wil weten komen ze al iets meer voor in dit boek.

Het verhaal zelf verloopt niet te snel maar ook niet te langzaam. In het begin vind ik het wel wat sloom gaan maar daar in tegen vind ik het bij het einde wat te snel gaan. En dan dat einde dat zorgt er echt voor dat je eigenlijk meteen aan het derde deel wil beginnen. Het einde is een echte cliffhanger.

Wat een spannend einde!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 416
– Verschijndatum: mei 2016
– Uitgeverij: HarperCollins
– Orginele titel: Stone cold touch
– Vertaald door: Louise Willenborg
– Kaart inbegrepen: nee

Door het einde van dit verhaal krijgt dit boek als cijfer een 7.5, maar daar heeft echt het einde voor gezorgd. Het laatste deel ga ik echt binnenkort lezen. Ben benieuwd hoe dit verhaal gaat eindigen.

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s