Hof van Vleugels en Verwoesting (Sarah J. Maas)

Heey,

Wat is dit een geweldig einde van de trilogie. Natuurlijk is er nog een novelle Hof van ijs en sterren, die ben ik nu aan het lezen. Maar ook het nieuwe boek Hof van zilveren vlammen waarin we Netsa en Cassian volgen. Sinds Huis van aarde en bloed ben ik een echte Sarah J. Maas fan geworden, en wat ik ook lees van haar tot nu toe het is geweldig. Ik word meegezogen in een wereld die ik kan dromen en personages die je dierbaar worden! Ik zou Cassian als het kon heel graag willen ontmoeten! (^_^)

Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijk Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen woedt de grootste strijd in haar hart.

Het einde van Hof van mist en woede was onverwacht (meer zeg ik er niet over.) Als we beginnen in Hof van vleugels en verwoesting is het eerste wat ik denk wat gaat Feyre doen, wat is ze van plan. Ik probeer te verzinnen wat ze zou kunnen doen maar alles wat ik bedenk komt niet in de buurt van wat er gebeurd. Het is onverwacht maar dat maakt het zo goed.

Net als in de andere boeken volgen we Feyre en lezen we vanuit een ik perspectief, behalve dat we in het begin en aan het einde een stukje vanuit Rysand lezen. Maar het boek blijft groot en deels vanuit Feyre.

Het is zo fijn om terug te zijn en weer te lezen over alle belangrijke personages. Hoe gaat het met hun en wat gaat er gebeuren. Wat ik zo fijn vind aan de boeken van Sarah is dat ze je laat houden van de personages. Ik denk dat dat het boek voor mij zo goed maakt om de geweldige personages. In dit boek leren we Elain en Nesta beter kennen. Ik vind het echt leuk dat zij meer voorkomen in dit boek. Dit heeft totaal niks met deze boekrecensie te maken maar ik heb Nesta altijd een interessant personage gevonden dus ik ben zo blij dat ik straks meer van haar kan lezen in Hof van zilveren vlammen. Maar natuurlijk lezen we ook weer veel over Mor, Azriel, Cassian, Amren, Lucien en nog veel meer. Er zijn zoveel personages in deze serie.

Net als in de andere delen zit ook in dit boek een kaart. Wat veel overzicht geeft omdat ze op veel verschillende plekken komen.

Wat een einde!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 616
– Uitgeverij: Best of YA – van Goor
– Orginele titel: A Court of Wings and Ruin
– Vertaald door: Gerdien Beelen & Valérie Janssen
– Kaart inbegrepen: ja

Zoals ik net al zei ben ik een echte Sarah J. Maas fan geworden! Mijn cijfer voor dit boek is een 8. Jullie zullen snel meer horen wat ik vind van Hof van ijs en sterren.

Liefs Nathalie

Aansluitende blogrecensie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s