Blijf bij mij (Emma Anna)

Heey,

Na het lezen van Kom naar huis kon ik echt niet wachten om Blijf bij mij te lezen (luisteren.) Natuurlijk ging ik eerst een ander luisterboek luisteren want dat doe ik altijd maar daarna heb ik direct Blijf bij mij opgepakt! Deze eerste twee boeken die ik van Emma Anna heb gelezen zijn pakkend, ik heb nog nooit zo snel een luisterboek afgeluisterd om maar te weten hoe het zou aflopen.

Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de alles beslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken. Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo? Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Het einde van kom naar huis is hartverscheurend. Dat is ook de reden dat ik zo snel mogelijk het vervolg wilde oppakken, ik moest gewoon weten hoe dit zou eindigen. Net zoals in het vorige deel lezen we weer uit het perspectief van Hannah en Luc. Hannah is echt gegroeid als personage en ze heeft stappen genomen wat ze eerst niet durfde. Ik vind dat echt mooi om te lezen. Natuurlijk heeft ze haar onzekerheden maar dat is logisch. Luc heeft het zwaar, wat logisch is als je het verhaal leest. Het is niet niks wat hij meemaakt. Terwijl hij in het eerste deel heel sterk is zien wij nu ook zijn zwakkere kanten.

Ik vind de eerste helft van het boek soms wat langdradig. Het was niet dat ik het saai vond maar soms wilde ik dat alles net wat sneller zou gaan. De tweede helft van het boek is dit totaal weg. Alleen het einde voelt wat snel afgewerkt.

Wat ik zo mooi vind aan de boeken van Emma Anna zijn de onderwerpen die naar voren komen. Het zijn heftige onderwerpen wat niet niks is. Maar het boek zit goed in elkaar dat het niet te zwaar is, het is als een soort weegschaal waarbij de zwaardere en luchtige onderwerpen in evenwicht zijn.

Ook deze cover is weer een plaatje

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 300
– Verschijndatum: februari 2020
– Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
– Genre: New Adult

Kom naar huis vond ik uiteindelijk leuker dan Blijf bij mij, maar het is en blijft een mooi einde van het verhaal tussen Luc en Hannah. Mijn cijfer voor Blijf bij mij is een 7. Door deze boeken wil ik in de toekomst meer van haar gaan lezen!

Liefs Nathalie

Aansluitende boekrecensie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s