Hof van ijs en sterren (Sarah J. Maas)

Heey,

Na het lezen van Hof van vleugels en verwoesting komt het verhaal tot een einde maar hoe gaat het verder met al je favoriete personages? Hof van ijs en sterren is een kort novelle en verteld alles over de wederopbouw van Velaris. Hof van ijs en sterren is boek 3.5 in de serie.

Instagram

Wat staat er op de flaptekst?:

Feyre en Rhys zijn nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Gelukkig komt de Winterzonnewende steeds dichterbij, en dat biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyres eigen hart langzaam geneest, ontdekt ze dat de wonden van haar dierbaren dieper zijn dan ze dacht. Hun littekens hebben een grote invloed op de toekomst van haar hof.

Op het moment dat ik begin met lezen van Hof van ijs en sterren ben ik meteen terug in deze geweldige wereld. Het voelt echt als thuis komen. Voor een boek van Sarah J. Maas is dit maar kort namelijk 224 bladzijden. Maar het is fijn om even terug te zijn in deze wereld.

Omdat ik een echte Sarah J. Maas fan ben geworden sinds vorig jaar verwachte ik hier veel van. Waarschijnlijk verwachte ik er te veel van want het viel een beetje tegen. Normaal als ik een boek van Sarah lees gebeurd er veel in het verhaal. In Hof van ijs en sterren gebeurd niet heel veel. We lezen hoe het verder gaat met iedereen maar dat is het dan ook vooral. Dit boek voelt geschreven om makkelijker wat extra geld bij te verdienen.

Maar ondanks dat er niet zo veel gebeurd vind ik het fijn om terug te zijn en meer te lezen. Wat leuk is aan dit deel is dat we niet alleen vanuit Feyre lezen maar ook vanuit het perspectief van Rhysand, Morrigan, Cassian en een heel klein stukje Nesta. Het voelt wel even raar om ineens vanuit het perspectief van de anderen te lezen omdat dat in de vorige delen niet zo was. Dus je kent ze maar leest nooit vanuit hun maar dit was juist leuk om ze beter te leren kennen. Als het gaat om fantasieboeken ben ik tegenwoordig echt dol om vanuit meerdere perspectieven te lezen.

Hof van vleugels en verwoesting was al een mooi einde maar eigenlijk wil je meer. Dat stukje meer geeft dit boek je echt en het zorgt voor een mooi einde van het verhaal.

Zoals bij elk boek in deze serie zit ook hier weer een kaart in van Prythian.

Hof van ijs en sterren zorgt voor een mooi einde van het verhaal van Feyre en Rysand

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 224
– Verschijndatum: mei 2018
– Uitgeverij: Best of YA – van Goor
– Originele titel: A Court of Frost and Starlight
– Vertaald door: Hanneke van Soest
– Kaarten inbegrepen: ja

Toch blijf je na het lezen van dit boek met vragen zitten. Hoe gaan ze de andere problemen oplossen die gaande zijn. Nu is het voor mij wel heel fijn dat ik meteen kan beginnen in Hof van zilveren vlammen. Ben zo benieuwd naar het verhaal van Nesta en Cassian. Mijn cijfer voor dit deel is een 6.5.

Liefs Nathalie

Aansluitende blogrecensies:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s