Hof van Zilveren Vlammen (Sarah J. Maas)

Heey,

Waar moet ik beginnen? Hof van Zilveren Vlammen is een geweldig boek. We volgen dan niet meer Feyre ook al lezen we wel over haar. In Hof van Zilveren vlammen volgen we Nesta en Cassian. En we krijgen eindelijk antwoord op vragen die nog onbekend waren na het lezen van Hof van Vleugels en Verwoesting. Ondanks dat we andere personages volgen is Hof van Zilveren Vlammen deel vier van de Hof van Doorns en Rozen serie.

wp-1617205047544.jpg
Instagram

Waar gaat het boek over? (flaptekst)

Sinds Nesta Archeron tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaatste vinden in de vreemde, dodelijke wereld waarin ze nu moet leven. Daarbij kan ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern maar niet vergeten. En dan is er Cassian, die haar woede als geen ander aanwakkert, maar dat is niet het enige dat tussen hen speelt. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze noodgedwongen op elkaar aangewezen zijn. Ondertussen hebben de verraderlijke mensenkoninginnen een gevaarlijke bondgenootschap gesmeed. Cassian en Nesta zullen hun verleden onder ogen moeten zien om te vechten voor de fragiele vrede van de elfidenrijken.

Sarah J. Maas heeft in dit boek de nadruk gelegd op geestelijke gezondheid. En wat heeft ze dat goed verwoord! Ik heb nog nooit een fantasie boek gelezen waarin zo de nadruk word gelegd op geestelijke gezondheid. Nu wil ik niet zeggen dat in fantasie boeken hier nooit op gefocust word maar het is vaak niet zo groot. In Hof van Zilveren Vlammen staat dit echt centraal. Wat Nesta heeft meegemaakt daar kan ik mij niet mee vergelijken maar toch voelt het zo herkenbaar. Het laatste jaar heb ik het erg zwaar met chronische pijn, dit is mentaal ook erg zwaar. Hierdoor snapte ik Nesta zo goed in haar gevoelens. 

In dit boek volgen we dus Nesta en Cassian. Ik ben zo blij dat Sarah J. Maas ervoor gekozen heeft dat we niet alleen vanuit het perspectief van Nesta lezen maar ook vanuit Cassian. Ik ben echt dol op lezen vanuit meerdere perspectieven. Voor dit boek uit kwam waren er veel mensen die Nesta irritant vonden maar ik heb dit nooit zo gezien. Ik vond haar altijd interessant dus was ik blij om te horen dat dit deel over haar ging. En wat ben ik van haar gaan houden, maar het is en blijft natuurlijk wel Nesta. Nesta zegt wat ze wil en is niet bang. Cassian is geweldig, lief en denkt altijd aan anderen. Cassian was altijd al één van mijn Bookisch Boyfriends maar na dit deel is hij nog leuker!!! (^_^). Ook zien we weer oude personages zoals Feyre, Rhysand, Mor, Armen, Azriel en Elain en wat is het fijn om hun weer terug te zien. Maar er komen ook weer nieuwe personages in voor en mijn twee favorieten zijn Gwyn en Emerie!

wp-1617215573433.jpg

Het verhaal is zoals elk boek in deze serie avontuurlijk magisch. Het is spannend, leuk, romantisch en grappig. Het verhaal sleept je mee in hun wereld. Sarah heeft dit verhaal weer geweldig in elkaar gezet. Haar schrijfstijl is zo fijn om te lezen.

De kaart in dit boek is weer geweldig. Natuurlijk komt hij overeen met de kaarten in de andere delen maar er zijn altijd kleine aanpassingen. Nieuwe belangrijke plekken die aangegeven staan. Het is fijn om tijdens het lezen even naar de kaart te kijken. Het maakt alles zoveel duidelijker.

Mooiste boodschap uit het boek:
Jij bent het waard en mag er zijn!

Het einde van het boek was mooi maar tegelijkertijd zo verdrietig, hoe lang moeten we wachten tot we verder kunnen lezen over Nesta en Cassian? Ik kan echt niet wachten en ik hoop dat we zeker nog twee delen krijgen.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 632
– Verschijndatum: februari 2021
– Uitgeverij: Best of YA – van Goor
– Originele titel: A Court of Silver Flames
– Vertaald door: Marike Groot, Sander Brink en Barbara Lampe
– Kaarten inbegrepen: ja

Wat een geweldig verhaal ik blijf er maar over na denken wat er verder kan gebeuren met Nesta en Cassian. Hof van Zilveren vlammen is nu zeker mijn favoriete deel vanuit deze serie. Mijn cijfer voor dit boek is enorm hoog namelijk een 9. Het is een hoog cijfer maar dit boek is ook gewoon enorm goed!!! Ik kan deze serie echt iedereen aanraden je weet gewoon niet wat je mist!

Liefs Nathalie

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar maar dit beïnvloed niet mijn mening over het boek. Graag wil ik uitgeverij Best of YA bedanken voor het recensie-exemplaar.

Aansluitende blogrecensies:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s