Ottilie en de drochtenjagers (Rhiannon Williams)

Heey,

Eind december had ik zin om wat makkelijks te lezen dus ik besloot dat het tijd was voor een jeugdboek. Ik koos voor Ottilie en de drochtenjagers, het was trouwens een luisterboek. Dit boek heeft mij echt weggeblazen! Ik verwachte een leuk jeugdboek maar dit boek greep mij helemaal! (Deze boekenrecensie komt een beetje laat online, oeps!)

wp-1621006209948.jpg
Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Als Ottilies broertje Wallie verdwijnt, gaat Ottilie hem achterna. Ze ontdekt dat Wallie is ontvoerd door de drochtenjagers, een geheim genootschap dat jongens traint om op wilde monsters te jagen. Meisjes zijn bij die jacht niet welkom.
Om Wallie te bevrijden, doet Ottilie zich voor als jongen en stapt ze in de mysterieuze wereld van van de drochtenjacht. Gewapend met haar pijl-en-boog blijkt Ottilie één van de meest getalenteerde jonge jagers. En ondertussen duikt ze dieper in het ware geheim van de drochtenjagers…

Ik ben helemaal blind het boek ingegaan. Ik zocht een jeugdboek in de app van de bibliotheek en koos dit boek. Doordat ik dit boek regelmatig had gezien op instagram maar ik had geen idee waar het verhaal over ging. Het is een sterk jeugdboek vind ik. Het laat zien dat meisjes net zo veel kunnen als jongens. Het is een spannend, grappig en meelevend boek.

Ottilie is de hoofdpersonage van dit boek en we lezen vanuit haar perspectief. Op het moment dat Wallie niet thuis komt zoekt Ottilie overal maar ze kan Wallie niet vinden. Op het moment dat ze erachter komt dat hij ontvoerd is twijfelt ze niet en gaat ze achter Wallie aan. Ottilie vind het ontzettend spannend maar ze heeft het allemaal over voor haar broertje. Hiermee laat Ottilie zien hoe sterk ze is ook vind ze haar vrienden erg belangrijk en heeft ze veel voor hun over.

Het is een meeslepend verhaal en er gebeurd zoveel meer dan alleen een ontvoering. Het is spannend en avontuurlijk, niet alleen het verhaal maar ook de wereld die gecreëerd word. De monsters in dit verhaal zijn zo uniek. Ik vond het al een geweldig verhaal maar ik kan mij voorstellen dat dit boek voor kinderen helemaal geweldig is.

Het verhaal word voorgelezen door Dafne Holtland en dat doet ze echt goed. Zij nam mij mee op avontuur met Ottilie.

Wat is dit een meeslepend en avontuurlijk boek!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 352
– Verschijndatum: september 2019
– Uitgeverij: Gottmer
– Originele titel: Ottilie Colter and the Narroway Hunt
– Vertaald door: Sofia Engelsman
– Kaarten inbegrepen: nee

Dit boek is zoveel beter dan ik van te voren had verwacht! Mijn cijfer is daarom een 8. Het tweede deel Ottilie en de monstermacht heb ik natuurlijk ook al gelezen! Ik kan echt niet wachten om te zien wat Ottilie nog meer gaat beleven in het derde deel.

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s